Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura de duminică, flan cu nucă de cocos

Prăjitura de duminică, flan cu nucă de cocos
Duminicile, ne place să ne bucurăm de un desert, proaspăt, însă, în egală măsură, am vrea să petrecem cât mai puțin timp „la cratiță”.

Această prăjitură de duminică e gata din doi timpi și trei mișcări. Este un flan adică un fel de budincă. De obicei se numește așa budinca  de zahăr ars. E delicioasă și ușor de preparat. Și această prăjitură vă va încânta maxim. Ea are la bază nucă de cocos, fruct cunoscut pentru aroma specială și mai mult decât atât.

Uleiul, apa și laptele obținute din nuca de cocos sunt ingrediente populare, pe care din ce în ce mai multe persoane le folosesc în bucătărie, dar și ca remedii în diverse probleme de sănătate. Pe de altă parte, miezul cărnos al nucii de cocos poate fi folosit în diverse preparate, dar și pentru proprietățile terapeutice pe care le are. Nuca de cocos conține grăsimi, proteine, minerale și câteva vitamine din complexul B.

100 de grame de miez de nucă proaspăt furnizează organismului: 354 de calorii, 3 grame de proteine, 15 grame de carbohidrați, 9 grame de fibre, 33 de grame de grăsime, 75% din doza zilnică recomandată (DZR) de mangan, 22% din DZR de cupru, 14% din DRZR de seleniu, 8% din DZR de magneziu, 11% din DZR de fosfor, 13% din DZR de fier și 10% din DZR de potasiu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amna (@amna_foodie)

Ingrediente pentru flan cu nucă de cocos (formă 18x5cm)

-2 ouă

-250 ml lapte condensat îndulcit

-25 0ml de lapte

-50 g de nucă de cocos

-1 linguriță de extract de vanilie

-50 g de zahăr pentru caramel

Pentru o tavă de dimensiuni normale puteți dubla cantitățile.

Mod de preparare

Se bat ouăle cu laptele condensat, laptele și vanilia. Se adaugă nuca de cocos și se amestecă. Pregătiți caramelul prin încălzirea zahărului și turnați-l în tava cu pereți înalți. Adăugați amestecul la caramel. Coaceți timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade într-o tavă mai mare de copt umplută cu apă. Verificați cu lama unui cuțit dacă iese uscat. Când e gata, prăjitura se lasă să se răcească timp de 4 – 6h într-un loc răcoros.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre