Simona Ionescu / Redactor Șef

Mini bile de brânză de capră cu afine și nuci. O rețetă de aperitiv pentru sărbătoarea Sf. Constantin și Elena

Mini bile de brânză de capră cu afine și nuci. O rețetă de aperitiv pentru sărbătoarea Sf. Constantin și Elena
Aveți petreceri în familie și vreți să vă impresionați invitații cu ceva deosebit? Încercați un aperitiv de mini bile de brânză de capră cu afine și nuci. Rețeta e foarte simplă, se face rapid, dar are un gust extraordinar. Ingredientele se pot cumpăra repede de la orice magazin din apropierea locuinței.

Această rețetă de aperitiv combină cremozitatea brânzei de capră cu dulceața naturală a afinelor și nucile crocante, fiind ideală pentru ocazii speciale sau gustări rapide delicioase. Iată cât de repede se prepară!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunatele mini bile de brânză de capră cu afine și nuci, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g brânză de capră moale, proaspătă, 50 g afine uscate fără adaos de zahăr, 50 g nuci pecan crude sau ușor prăjite, fără sare (sau nuci normale).

Vă mai sunt necesare 2 linguri cu miere, 1 linguriță cu coajă de lămâie rasă fin, un praf de sare, frunze proaspete de busuioc sau mentă pentru decor și un plus de aromă.

Mod de preparare

Se toacă mărunt afinele uscate cu un cuțit sau se mărunțesc cu un robot de bucătărie. Atenție! Nu le transformați în pudră, ci în bucăți mici pentru a-și păstra textura deosebită. Se prăjesc ușor nucile într-o tigaie la foc mediu timp de 2-3 minute, amestecând constant, până devin ușor aurii și aromate. Se lasă să se răcească apoi se toacă mărunt. Se păstrează 2-3 linguri cu nuci mărunțite separat pentru exterior.

Brânza de capră folosită trebuie să fie la temperatura camerei

Mini bile de brânză de capră cu afine și nuci. O rețetă fină pentru seri de vis
Bile cu cremă de capră, afine și nuci, curcubeu pe cerul guriii

Înainte de a începe să amestecați compoziția, asigurați-vă că brânza este la temperatura camerei. Într-un bol, se zdrobește brânza de capră cu o furculiță până devine cremoasă. Se adaugă afinele mărunțite, 2/3 din nucile tocate, coaja de lămâie, un praf de sare și mierea. Se amestecă bine cu o spatulă până când compoziția devine omogenă. Dacă este nevoie, se mai pune miere.

Cum se formează bilele

Puneți compoziția la frigider pentru 15-20 de minute pentru a se întări ușor și bilele să fie mult mai ușor de modelat. Umeziți puțin mâinile pentru a preveni lipirea și luați porții mici din compoziție și formați bile. Puneți fiecare bilă în nucile mărunțite rămase și apăsați ușor pentru a se lipi.

Pentru un gust deosebit se adaugă în compoziție puțin extract de vanilie

Puneți bilele pe o tavă care a fost tapetată cu hârtie de copt și introduceți la frigider pentru un sfert de oră. Înainte de a servi, decorați cu frunze de busuioc sau mentă. Puneți bilele pe un platou alături de biscuiți sărați, struguri și felii de măr.

Truc: puteți înlocui afinele uscate cu merișoare uscate sau stafide aurii, iar nucile pecan cu migdale sau nuci obișnuită. Pentru un gust deosebit se adaugă în compoziție puțin extract de vanilie.

Sursă foto: pinterest

 

Citiți și:

Plăcintă cu brânză, pregătită după o rețetă foarte veche. Cine gustă, nu o uită toată viața

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *