Salată de cartofi și fasole verde în stil francez. O rețetă excelentă pentru prânz

Ușoară și cu arome intense, salata de cartofi și fasole verde în stil francez, condimentată cu măsline, capere și ierburi proaspete trebuie neapărat încercată pentru gustul său extraordinar. Pentru un gust de savoare, adăugați și câteva ouă fierte tari. Iată rețeta pe care o veți îndrăgi.
Pentru a pregăti această minunată salată cu cartofi și fasole verde crocantă franțuzească, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă fierte tari, 900 g cartofi noi, curățați și tăiați în jumătăți, sare, 450 g fasole verde, curățată și tăiată, 12 măsline negre (uscate). Mai aveți nevoie de 4-5 crenguțe de pătrunjel proaspăt, fără codițe și tocate, 4-5 bucăți de ceapă verde, tocate.
Pentru vinegretă: 75 ml ml ulei de măsline, 2 linguri cu suc de lămâie, 2 linguri cu oțet de vin alb, 2 căței de usturoi, tocați, 2 lingurițe cu muștar Dijon, 1 lingură cu capere tocate, 1 lingură cu măsline negre tocate (uscate), ½ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper negru proaspăt măcinat.
Puneți ouăle într-o cratiță. Acoperiți cu apă și fierbeți câteva minute. După ce s-au răcit, curățați ouăle sub jet de apă rece și tăiați-le în patru. Tăiați cartofii mici în jumătăți sau în sferturi, dacă sunt mai mari. Puneți într-o oală mare și acoperiți-i cu apă.
Adăugați sare și când apa începe să fiarbă, reduceți focul la mediu și fierbeți timp de aproximativ 12 minute, până când cartofii sunt moi, dar nu complet fierți.
Puneți fasolea verde și continuați să fierbeți încă 2-3 minute, până când fasolea este crocantă și puteți înfige ușor un cuțit în cartofi. Scurgeți imediat într-o strecurătoare și transferați într-un bol mare cu apă rece. Acest lucru are rolul de a opri procesul de gătire și de a păstra culoarea verde strălucitoare a fasolei.
Într-un bol, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oțetul, usturoiul tocat, muștarul Dijon, caperele tocate, măslinele negre tocate, sarea și piperul negru. Agitați bine pentru a amesteca. Într-un bol pentru servit, adăugați ierburile și amestecați cu aproximativ jumătate din cantitatea de vinaigrettă.
Puneți apoi și cartofii fierți, fasolea verde și măslinele și amestecați bine pentru a combina produsele. Condimentați după gust și la final puteți restul de dressing și ouăle. Introduceți la frigider. Salata are un gust și mai bun după 24 de ore.
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook