Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă minune! Salată de fasole roșie gustoasă și hrănitoare în Postul Paștelui

Rețetă minune! Salată de fasole roșie gustoasă și hrănitoare în Postul Paștelui
Hrana sănătoasă este esențială pentru sănătatea organismului. A evita mâncarea ultra-procesată și a opta pentru ingrediente proaspete este un lucru esențial. Căutând inspirație pentru mese diversificate în Postul Paștelui, am descoperit această rețetă de salată de fasole roșie gustoasă.

Este simplu de preparat această rețetă hrănitoare de fasole roșie și legume. Unele dintre ingrediente sunt proaspete, iar altele sunt rumenite în cuptor. Rezultatul, însă, este demn de meniul unui restaurant. Nu doar papilele gustative vor fi încântate când veți gusta această rețetă, ci și ochii vor fi plăcut surprinși de culorile din farfurie.

Salata aceasta, pe care vă recomandăm să o includeți în meniul din post, este plină de culoare. De asemenea, este foarte interesantă combinația în care intră, inclusiv, murăturile, astfel că veți aduce organismului și o doză importantă de probiotice, pe lângă vitamine, minerale și macronutrienți esențiali pentru sănătate.

Ingrediente pentru salată de fasole roșie gustoasă și hrănitoare

Pentru salată:

– 1 ceapă roșie medie

– 1 sfeclă mare

– 1 ardei gras

– 1 morcov mediu

– 2 castraveți murați

– 200 g fasole roșie gătită (o conservă)

– 2 căței de usturoi (tocați mărunt)

– 1 linguriță de pudră de coriandru

– 3 linguri de ulei vegetal (pentru gătit)

– 6 linguri de coriandru tocat

– 3 linguri de pătrunjel tocat

– 1/2 linguriță de sare

Pentru dressing:

– 4 linguri de ulei de măsline

– 1 lingură de oțet de mere

– Un praf de sare

– Un praf de piper negru

Mod de preparare

Într-o tigaie, încălzește uleiul la foc mediu și sotează feliile de sfeclă timp de aproximativ 6-7 minute. Condimentează cu un praf de sare, piper negru măcinat și 1/2 linguriță de pudră de coriandru. În aceeași tigaie, sotează ceapa până devine moale. Gătește morcovii și ardeii timp de 5 minute. Condimentează cu 1/2 linguriță de pudră de coriandru și un praf de sare. Acum este momentul să prepari efectiv salata. 

Într-un bol mare, amestecă legumele sotate fin, castraveții murați feliați, ierburile tocate mărunt, fasolea roșie scursă, oțetul și uleiul de măsline. 

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre