Desertul suprem: batoane Twix de post. Sunt perfecte pentru vegani, dar mai ales delicioase

Desertul suprem în post – batoane twix fără coacere, gata în mai puțin de o oră. Această rețetă de post este o variantă mai sănătoasă a clasicelor batoane. Le lipsesc biscuiții plini de zahăr și grăsimi nesănătoase. Practic, nu conțin zahăr rafinat și nici lactate sau gluten. Și sunt incredibil de bune!
– 1 1/2 căni nuci
– 10 – 12 curmale fără sâmburi
– 1 cană caju
– 4 linguri ulei de cocos, topit
– 3 linguri sirop de arțar pur sau miere ori sirop de agave
– 1 linguriță extract de vanilie
– Ciocolată neagră topită (sau puteți folosi o combinație egală de ulei de cocos topit și pudră de roșcove – carob – pentru o alternativă la ciocolată)
Pentru început, combinați nucile și curmalele într-un procesor de alimente. Ideal este să puneți în blender mai întâi nucile, pentru câteva pulsații, apoi adăugați și curmalele și blendați până se obține o pastă omogenă. Apăsați amestecul în fundul unei tăvi de copt tapetate cu hârtie de copt. Ideal este să folosiți o tavă de chec, lățimea acesteia urmând să vă dea lungimea batoanelor.
După ce ați încheiat această etapă, puneți în blender nucile caju, uleiul de cocos și îndulcitorul, indiferent pe care l-ați ales (sirop de arțar, miere sau sirop de agave). Adăugați și extractul de vanilie, apoi blendați până se va obține un amestec fin și cremos. Dacă amestecul este prea gros, adăugați câte o lingură de apă fierbinte până ajungeți la consistența dorită.
Adăugați acest strat în tava de copt și puneți-o la congelator în timp ce topiți ciocolata. Turnați ciocolata topită deasupra stratului anterior și mai lăsați totul la congelator timp de 30 de minute. Desertul este gata. Tot ce mai aveți de făcut este să tăiați batoanele în felii de grosimea unui deget. Opțional, le puteți scufunda în ciocolată topită suplimentară pentru a avea mai multă asemănare cu cele originale.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook