Morcovi copți cu sos cremos de ouă, alternativă fără carne pentru o masă proteică și dietetică

Rețeta de morcovi copți cu sos cremos de ouă este o alternativă fără carne pentru o masă proteică și dietetică. Morcovii sunt plini de nutrienți și au doar 41 de calorii la 100 de grame. De exemplu, morcovii susțin sănătatea ochilor și a pielii, iar vara vă ajută să obțineți un bronz optim. Ouăle sunt surse minunate de proteine și ar trebui să fie nelipsite dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă. Cu un aport mediu de 80 de calorii per bucată, ouăle sunt bogate în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina D, vitamina B12, seleniu și fosfor.
Rețeta ce urmează este puțin neobișnuită pentru tabieturile românilor, dar, odată încercată, are toate șansele să devină una dintre cele preferate. Dacă doriți o variantă fără lactate, înlocuiți brânza cu tofu. Această rețetă este pur și simplu delicioasă.
– 10 morcovi mici
– 3 linguri de ulei de măsline
– 1 lingură de paprika afumată
– Sare / Piper
– 2 ouă fierte tari sau prăjite
– 50 g de brânză proaspătă (sau tofu)
– 1/2 linguriță de muștar
Clătiți, ștergeți și tăiați morcovii în jumătate. Așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adăugați uleiul, paprika, sarea și piperul, amestecați bine. Coaceți-i în cuptor, cu ventilare, timp de 35 de minute la 190 de grade. Întoarceți morcovii la jumătatea timpului de gătire.
Între timp, într-un blender, mixați toate celelalte ingrediente pentru prepararea sosului de ouă, până se omogenizează.
Pentru servire, așezați sosul de ouă în farfurie, apoi dispuneți morcovii copți deasupra. Pentru un plus de savoare, presărați câteva nuci și adăugați câteva picături din uleiul cu paprika rămas în tava în care s-au copt morcovii.
Această rețetă de morcovi copți cu sos cremos de ouă se poate servi ca antreu sau fel principal, alături de cartofi sau alte legume.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook