Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce se întâmplă când combinăm brioșe cu cheesecake. Cea mai gustoasă rețetă 2 în 1

Ce se întâmplă când combinăm brioșe cu cheesecake. Cea mai gustoasă rețetă 2 în 1
Brioșele și cheesecake intră în preferințele celor mai mulți dintre noi. Cum e să combinați cele două prăjituri? După cum veți vedea în cele ce urmează, e ideal. Rezultatul e chiar spectaculos.

Brioșele cu afine sunt dintre cele mai gustoase, în timp ce adaosul de cheesecake le rafinează și mai mult gustul. Practic veți avea două prăjituri într-una.

Ingrediente pentru brioșe cu afine

140 g iaurt de vanilie

200 g afine proaspete sau congelate + 1 lingură de făină

240 g făină de orice tip

180 g zahăr alb

9 g praf de copt (aproximativ 1 linguriță)

2 ouă

130 g unt topit

Sirop: 100 g afine

30 g zahăr

40 ml apă

Crumble: 80 g de făină

50 g unt topit

45 g zahăr

Umplutură cheesecake: 200 g cremă de brânză

45 g zahăr pudră (sau ajustați dulceața după bunul plac)

1 linguriță de extract de vanilie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baked by Laora 🧁 (@bakedbylaora)

Mod de preparare

Se combină untul topit cu zahărul și se bate. Apoi adăugați ouăle unul câte unul și bateți din nou. Se adaugă iaurtul cu vanilie. În cele din urmă se cern și se adaugă ingredientele uscate, urmate de afinele congelate. Puneți amestecul într-o tavă de brioșe cu 12 forme de brioșe din hârtie atașate până când se umplu toate. Acoperiți cu sirop și presărați cu crumble deasupra. Coaceți în cuptor timp de 10 minute la 220°C, apoi reduceți focul la 180°C pentru 20 – 25 min. Verificați dacă sunt gata cu o scobitoare). Lasă-le să se răcească complet la temperatura camerei înainte de a le umple cu umplutura de cremă de brânză.

Pentru sirop, combinați toate ingredientele într-o cratiță și aduceți-le la fierbere (aproximativ 5 minute) Amestecați apoi siropul cu un mixer vertical și lăsați-l să se răcească, în frigider.

De asemenea, pentru crumble, tot ce aveți de făcut este să combinați toate ingredientele într-un castron mic și să amestecați în timp ce preparați aluatul și siropul pentru brioșe. Pentru umplutura de tip cheesecake, trebuie să adăugați toate ingredientele într-un bol și bateți cu mâna doar până când se combină. Se pune apoi amestecul asttfel obținut la frigider până când cupcakes sunt coapte și răcite. Apoi, cu ajutorul unui poș, crema este distribuită în centrul fiecărei brioșe.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre