Brioșele cu afine sunt dintre cele mai gustoase, în timp ce adaosul de cheesecake le rafinează și mai mult gustul. Practic veți avea două prăjituri într-una.
Ingrediente pentru brioșe cu afine
140 g iaurt de vanilie
200 g afine proaspete sau congelate + 1 lingură de făină
240 g făină de orice tip
180 g zahăr alb
9 g praf de copt (aproximativ 1 linguriță)
2 ouă
130 g unt topit
Sirop: 100 g afine
30 g zahăr
40 ml apă
Crumble: 80 g de făină
50 g unt topit
45 g zahăr
Umplutură cheesecake: 200 g cremă de brânză
45 g zahăr pudră (sau ajustați dulceața după bunul plac)
1 linguriță de extract de vanilie
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se combină untul topit cu zahărul și se bate. Apoi adăugați ouăle unul câte unul și bateți din nou. Se adaugă iaurtul cu vanilie. În cele din urmă se cern și se adaugă ingredientele uscate, urmate de afinele congelate. Puneți amestecul într-o tavă de brioșe cu 12 forme de brioșe din hârtie atașate până când se umplu toate. Acoperiți cu sirop și presărați cu crumble deasupra. Coaceți în cuptor timp de 10 minute la 220°C, apoi reduceți focul la 180°C pentru 20 – 25 min. Verificați dacă sunt gata cu o scobitoare). Lasă-le să se răcească complet la temperatura camerei înainte de a le umple cu umplutura de cremă de brânză.
Pentru sirop, combinați toate ingredientele într-o cratiță și aduceți-le la fierbere (aproximativ 5 minute) Amestecați apoi siropul cu un mixer vertical și lăsați-l să se răcească, în frigider.
De asemenea, pentru crumble, tot ce aveți de făcut este să combinați toate ingredientele într-un castron mic și să amestecați în timp ce preparați aluatul și siropul pentru brioșe. Pentru umplutura de tip cheesecake, trebuie să adăugați toate ingredientele într-un bol și bateți cu mâna doar până când se combină. Se pune apoi amestecul asttfel obținut la frigider până când cupcakes sunt coapte și răcite. Apoi, cu ajutorul unui poș, crema este distribuită în centrul fiecărei brioșe.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook