Dulce preparat rapid: Brioșe cu iaurt grecesc și ciocolată

Dulce preparat rapid: Brioșe cu iaurt grecesc și ciocolată
Aceste brioșe au o consistență aparte, umedă, datorită iaurtului grecesc. De aceea vi le și recomandăm, fiind cu adevărat deosebite.

Trebuie să știți că iaurtul grecesc diferă de alte iaurturi, deoarece trece printr-un proces diferit pentru a elimina zerul. Zerul este lichidul din lapte care conține lactoză, un zahăr natural. Efectuarea iaurtului implică fermentarea laptelui cu culturi vii de bacterii benefice.

Astfel, iaurtul grecesc conține mai puțin zahăr decât iaurtul obișnuit. Îndepărtarea zerului produce un iaurt mai gros, cu o textură mai cremoasă. Dincolo de acestea, consumul de iaurt grecesc poate fi benefic pentru sănătate grație nutrienților pe care îi conține, incluzând: calciu, proteine, probiotice, iod, vitamina B-12, scrie Laboretica.ro. Iar când veți vedea ce beneficii mai are acest fel de iaurt, veți înțelege că aceste brioșe nu sunt doar un desert delicios, ci și un mare ajutor dacă țineți dietă.

Iaurtul grecesc este bogat în proteine, astfel încât poate ajuta la senzația de sațietate mult mai rapid decât de obicei. Cercetările arată că după o masă cu un nivel ridicat de proteine, putem mânca mai puțin pe parcursul zilei. Alte cercetări arată și că o dietă bogată în proteine ne ajută să ardem mai multe calorii pe parcursul zilei. Cel mai bine este să incluzi câteva proteine la fiecare masă, pentru a stimula metabolismul, mai arată sursa citată anterior.

Ingrediente pentru 6 brioșe cu iaurt grecesc și ciocolată

95 g de făină de toate tipurile

3/4 linguriță de praf de copt

1/4 linguriță de sare

50g zahăr granulat

1 ou

30ml lapte

30g unt nesărat (topit)

85g iaurt grecesc (10%)

70g de ciocolată neagră

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Apoi, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea. În final, adăugați laptele, iaurtul grecesc, untul topit și oul. Se amestecă în aluat și chipsurile de ciocolată neagră. După ce ați preparat aluatul pentru brioșe cu iaurt grecesc și ciocolată, distribuiți-le în șase forme speciale și coaceți la 190 de grade Celsius timp de 17-19 min.Se lasă să se răcească între 5 și 10 minute, apoi pot fi consumate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophie Bakas 🧿 (@sophiebakas)

Sursa: Instagram