Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bună gustare pentru cel mic. Sunt delicioase și foarte ieftine. Rețeta celor mai bune cornuri pufoase cu unt

Cea mai bună gustare pentru cel mic. Sunt delicioase și foarte ieftine. Rețeta celor mai bune cornuri pufoase cu unt
Prichindelul a început școala și anul acesta v-ați decis să nu mai mănânce tot felul de lucruri? Cu siguranță, niște cornuri pufoase cu unt este tot ce-i trebuie.

Pentru gustare sau mic dejun, cornurile pufoase cu unt vor fi deliciul familiei. Sunt grozave și, cel mai important, vă costă foarte puțin să le pregătiți.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti delicioase cornuri cu unt aveți nevoie pentru aluat de următoarele ingrediente: 550-570 g făină, 25 g drojdie, 300 ml lapte, 50 g ulei de măsline, un ou, 2 lingurițe cu zahăr, 1 lingurită cu sare. Pentru uns și décor: 100 g unt, un ou, sare grunjoasa sau semințe.

Mod de preparare

Luați un bol mai mare și puneți făina, apoi faceți o gropiță în mijloc și puneți drojdia amestecaă cu puțin lapte cald. Lăsați deoparte pentru 10-15 minute. În acest timp, bateți oul cu sarea și zahărul, apoi adăugați laptele cald și uleiul de măsline și amestecați în continuare.

Această compoziție se va turna peste făină și se va frămâna un aluat moale dar care să nu fie lipicios. Dacă observați că este prea moale, puteți să mai adăugați din făina rămasă. Se lasă la crescut pentru 40 de minute, acoperit, la loc cald și ferit de curenții de aer.

Se lasă la copt pentru 35-40 de minute

Se va împărți aluatul în cinci bile, aproximativ 200 g una. Fiecare bilă se va întinde astfel încât să se facă un cerc de 23-24 cm diametru. Se va unge cu unt topit și se va tăia în patru. În interiorul fiecărei bucăți se vor face patru tăieturi, apoi se va rula de la bază spre vârf.

Se vor așeza cornurile astfel formate într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Lăsați 15-20 de minute să mai crească în tavă, apoi le ungeți cu ou bătut și presărați sare grunjoasă sau semințe. Cornurile se vor lăsa la copt 35-40 de minute. Vor fi gata când constatați că se rumenesc deasupra ușor. Le puteți consuma atât calde, cât și reci. Se vor păstra proaspete dacă vor fi introduce într-o pungă de plastic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre