Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bună mozzarella pregătită acasă. Rețeta unui produs cu un gust irezistibil!

Cea mai bună mozzarella pregătită acasă. Rețeta unui produs cu un gust irezistibil!
Probabil nu există persoană care să nu iubească mozzarella, al cărei gust e minunat. Ce spuneți dacă ați încerca să o pregătiți acasă, după o rețetă simplă, dar foarte gustoasă?

Îndrăgostiții de mozzarella spun că acest tip de brânză se poate consuma simplu dar și alături de alte preparate delicioase. Ce spuneți să încercați rețeta acasă?

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o mozzarella care să le meargă la suflet membrilor familiei, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 ½ cu sare de lămâie, 300 ml apă, 4 l lapte gras, ½  lingură cu sare,  2 linguri cu cheag.

Mod de preparare

Pentru început luați două vase separate. Într-unul dizolvați sarea de lămâie în 240 ml apă și în celălalt puneți cheagul în 60 ml apă. Într-o altă oală se va pune laptele și se va adăuga sarea de lămâie dizolvată.

Cea mai bună mozzarella făcută acasă

Compoziția se pune la foc mediu până când se ajunge la temperatura de 33 de grade Celsius. Luați apoi oala de pe foc și puneți cheagul dizolvat. Amestecați, acoperiți oala și lăsați timp de câteva minute până când laptele va  fi închegat. Luați apoi un cuțit mai lung și băiați produsul în bucăți.

Scurgeți foarte bine zerul

Oala se va pune din nou pe foc și se lasă până când se va atinge temperatura de 40 de grade Celsius. Aveți grijă cât este pe foc să amestecați. Se va lua din nou oala de pe foc și se va amesteca timp de câteva minute. Scurgeți foarte bine zerul și puneți brânza obținută în cuptorul cu microunde pentru un minut.

E important ca brânza să aibă o temperatură internă de 55 de grade Celsius. Se adaugă sare pe brânză și se amestecă bine până când aceasta va avea un aspect lucios. Pentru a nu exista probleme, pentru această operațiune aveți nevoie de mănuși chirurgicale. Se formează biluțe mai mici sau mai mari, după preferințe. Mozzarella formată se va introduce în frigider într-un vas care va fi umplut cu zerul ce a rămas. Se va închide etanș. Se poare păstra chiar și o săptămână.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre