Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai senzațională prăjitură grecească din portocale. E delicioasă, simplă și extrem de ușor de pregătit

Cea mai senzațională prăjitură grecească din portocale. E delicioasă, simplă și extrem de ușor de pregătit
Miros de portocale? Prăjitură delicioasă, ceai cald și focul arzând în sobă? Totul pare ca o poveste. Iată o minunată rețetă de portocalopita, o delicatesă a grecilor, care nu trebuie ratată.

Cu o tradiție de mii de ani, bucătăria grecească e fascinantă și nimeni nu ratează un desert făcut așa cum scrie la carte. Iată rețeta portocalopitei, o prăjitură fără cusur.

Ingredintele necesare

Pentru a pregăti o senzațională portocalopita, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g foi de plăcintă, 600 g iaurt grecesc, 7 ouă, 200 g zahăr, 200 ml ulei, sucul unei portocale, 15 g praf de copt. Mai sunt necesare 200 g stafide, esență de vanilie și puțin unt pentru uns tava. Pentru sirop aveți nevoie de 250 ml apă, sucul de la trei portocale, 250 g zahăr, un baton de scorțișoară. Mai aveți nevoie de o portocală, care vă va fi necesară pentru a decora prăjitura.

Mod de preparare

Potrivit ideideretete.net, pentru început, desfaceți foile de plăcinte, striviți-le cu mâna și puneți-le într-o tavă. Se vor lăsa la uscat toată noaptea. Se mixează foarte bine ouăle alături de 200 g zahăr, iar când acesta este topit, se vor pune 200 ml ulei.

Cea mai bună prăjitură cu portocale: portocalopita

Nu turnați uleiul odată, ci în două rânduri și amestecați foarte bine. Se adaugă apoi 600 g iaurt, esența de vanilie, sucul portocalei și praful de copt și se amestecă foarte bine în continuare. În final, se pun și stafidele și se amestecă încă odată, apoi foile de plăcinte uscate. Se va amesteca din nou până când compoziția este omogenă. Ungeți bine tava cu unt și puneți compoziția. Distribuiți bine și decorați cu felii de portocală, apoi introduceți la cuptor pentru aproximativ o oră.

Prăjitura se va lăsa câteva ore la însiropat

Amestecați 250 ml apă, sucul de la trei portocale, 250 g zahăr și batonul de scorțișoară și puneți la fiert pentru opt minute, la foc mediu. Aveți grijă să amestecați mereu ca să nu se prindă. După ce scoateți prăjitura din cuptor, se va tăia în felii după preferință, apoi se adaugă siropul de portocale. Portocalopita se lasă la însiropat timp de câteva ore. Este o minunăție!

Sursă foto: ideideretete.net, kalyteros.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre