Cea mai simplă rețetă pentru amandină, prăjitura copilăriei

Pentru mulți dintre noi, amandina este prăjitura însiropată din copilărie când se găseaua prea puține dulciuri. Și astăzi, amandina este un desert preferat, dintre cele mai cumpărate din cofetării.
Le poți pregăti chiar tu acasă. Rețeta este de simplă, dar îți ia cam o oră până ce delicioasele prăjituri vor fi gata.
Pentru blat
Pentru cremă
Pentru sirop
Pentru glazura
Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.
Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul.
Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.
Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook