Un strat de cremă de ciocolată neagră, un strat de fructe, iar în top, pufoșenia întruchipată – frișcă. Veți savura acest desert tartă prezentat de Andrada pe blogul său Quick Goodies, garantat.
Ingrediente pentru tartă „Pădurea neagră”
Blat: •130g făină •20g cacao •40g zahăr •1 praf de sare•100g unt rece 82% (tăiat cuburi)•1 gălbenuș amestecat cu 5 ml apă rece
Umplutură: •75g ciocolată neagră 50% (ruptă bucăți) •75g ciocolată cu lapte (ruptă bucăți) •50g unt nesărat de 82% •2 ouă mari + 1 gălbenuș •70g zahăr •3 lgț cacao pudră neagră •50g făină •1 lgț esență vanilie •150g dulceață de vișine fără zahăr •aproximativ 2 mâini vișine congelate sau proaspete, fără sâmburi (ori cireșe)
Topping: •200ml frișcă lichidă neîndulcită (nu vegetală)
Mod de preparare
Se va începe cu prepararea blatului, după cum ne recomandă Andrada în rețeta prezentată pe Instagram. Într-un vas se amestecă: făina, cacao, zahărul, sarea. Se adaugă și încorporează untul rece și se amestecă (cu mâna) până se obține o textura nisipoasă. Apoi se adaugă gălbenușul amestecat cu apă rece și se frământă un minut, până compoziția se încheagă într-un aluat fin.
Acest aluat se acoperă cu o folie alimentară și se introduce la frigider pentru 30 de minute. După ce se scoate de la frigider, aluatul se întinde apoi se așază în tava de copt (tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt) și se înțeapă de câteva ori cu furculița. Peste aluat se pune hârtie de copt peste care se așază orez/bobe de fasole pentru ca blatul să nu crească. Se coace 15 minute la 180 de grade, apoi se scoate hârtia de copt cu orezul/fasolea și se mai lasă 5 minute. Când e gata, se lasă la răcit.
Între timp, preparați umplutură. Într-un vas, pe baie de aburi, se topește ciocolata cu untul. Într-un alt vas se mixează ouăle, gălbenușul și zahărul până devin spumă (8 – 10 minute). Peste acestea se adaugă făina amestecată cu cacao, amestecul de ciocolată cu unt și esența de vanilie.
Când crema e gata, peste blatul răcit între timp se adaugă dulceața de vișine, vișinele proaspete/congelate și crema de ciocolată obținută mai sus. Se introduce la cuptorul preîncălzit la 180de grade pentru 25 minute. După aceea prăjitura se lasă la frigider minim 3 ore sau peste noapte, iar a două zi se decorează cu frișcă neîndulcită, pentru servire.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook