Simona Ionescu / Redactor Șef

Preparat „de lux” accesibil: Burrata cu lămâie și busuioc pe toast cu usturoi

Preparat „de lux” accesibil: Burrata cu lămâie și busuioc pe toast cu usturoi
Acest antreu este cu adevărat o explozie de arome, și vă veți convinge după ce veți decide să îl preparați. Nu e nimic complicat, aveți însă nevoie de ingrediente de calitate.

Pâine prăjită crocantă cu usturoi, unsă cu burrata cremoasă stropită cu ulei de măsline și infuzată de aromele de lămâie și busuioc. Aceasta este brânza italiană cu unt din care se fac visele! Pentru a face aceste pâine prăjită cu usturoi, Burrata, lămâie și busuioc, urmați rețeta așa cum e ea dezvăluită de Fettysfoodblog.com.

Celor mai mulți le e destul de greu să facă diferența între mozzarella și burrata. Cel puțin într-o primă fază și mai ales dacă mozzarella e proaspătă. Diferența se vede la tăiere. Când tai o bucățică de burrata pe jumătate ai să observi principala diferență: mijlocul cremos, o combinație între mozzarella și smântână.

Ingrediente pentru burrata cu lămâie și busuioc pe toasturi cu usturoi

250 g de brânză burrata

3 linguri de ulei de măsline împărțite

1 lingură de busuioc proaspăt tăiat felii

1 lămâie curățată de coajă și stoarsă

1 baghetă tăiată în felii

1 cățel de usturoi tăiat în jumătate

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Ungeți feliile de baghetă cu 1 lingură de ulei de măsline. Se freacă cu usturoi și se așază pe o foaie de copt. Puneți-le în cuptor și prăjiți-le timp de 8-10 minute, până când devin ușor aurii pe margini. Dacă vi se pare greu să le frecați cu usturoi, puteți face asta „old school”, așa cum făceau bunicii, și anume la final, după ce pâinea s-a întărit de la căldură.

În timp ce feliile de baghetă se rumenesc apetisant, combinați 2 linguri de ulei de măsline, busuiocul, coaja și sucul de lămâie într-un bol mic. Puneți brânza burrata într-un bol de servire mic/mediu și tăiați-o cu un cuțit. Turnați amestecul de ulei de măsline cu lămâie și busuioc peste burrata. Serviți apoi cu pâine prăjită cu usturoi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fetty’s Food Blog (@fettysfoodblog)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre