Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun desert pentru o vară fierbinte: găluște cu cireșe. Atenție! Creează dependență

Cel mai bun desert pentru o vară fierbinte: găluște cu cireșe. Atenție! Creează dependență
Vă e poftă de o porție de găluște cu prune așa cum doar bunica știe să facă? Ce spuneți să reinterpretați puțin rețeta și să folosiți cireșe sau vișine?

Sunt extraordinar de gustoase, iar specialiștii vă sfătuiesc să le consumați cu moderație. Nu de altceva, dar pot creea dependență!

Ingredientele necesare

Potrivit informațiilor oferite de ideideretete.net, ingredientele necesare pregătirii unor găluște cu cireșe cu adevărat fantastice sunt următoarele: 300 g cireșe/ vișine din compot, 500 g cartofi, 75 g zahăr, 150 g pesmet, 100 g unt, 130 g făină, 30 g mălai, 1 ou. Veți mai avea nevoie de 50 ml lapte, 20 m ulei, ½ linguriță cu scorțișoară și un praf de sare.

Mod de preparare

Pentru început, luați 300 g cireșe sau vișine din compot și scurgeți fructele de zeamă, apoi lăsați la scurs. Cine dorește poate folosi și fructe proaspete, dar trebuie să aveți grijă pentru că e necesar să le scoateți sâmburii. Fierbeți cartofii în coajă cu puțină sare.

Cele mai bine găluște pe care le-ați mâncat vreodată

Când sunt gata, se lasă la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun cartofii într-un castron și se pasează foarte bine. Se amestecă cu 30 g unt, 50 ml de lapte și puțină sare până când va rezulta un piure foarte fin. se adaugă 130 g făină, 30 g mălai și un ou.

Pesmetul se rumenește câteva minute

După ce aluatul este omogen, ungeți palmele cu puțin ulei și formați biluțe de aproximativ 30 g și aplatizați cu palmele. Puneți o cireașă sau o vișină în interiorul fiecărei biluțe, apoi strângeți bine ca să se închidă. Puneți într-o tigaie 150 g pesmet și 70 g unt și rumeniți pesmetul, având grijă să amestecați continuu.

Adăugați și 75 g zahăr pentru un gust formidabil. După ce este gata, pesmetul se pune într-o farfurie adâncă și se adaugă ½ linguriță cu scorțișoară. Puneți găluștele la fiert, iar când sunt gata le veți pune în pesmet. Tăvăliți cât puteți de bine pentru a fi acoperite pe toate părțile. Desertul e pur și simplu un vis devenit realitate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre