Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai gustos aperitiv grecesc cu spanac și brânză. Nimeni nu rezistă acestei rețete de Spanakopita

Cel mai gustos aperitiv grecesc cu spanac și brânză. Nimeni nu rezistă acestei rețete de Spanakopita
Fie că folosiți brânză feta, fie telemea românească de oaie sau de capră, Spanakopita e tot ce vă trebuie pentru a impresiona familia și prietenii.

Spanakopita este un aperitiv fantastic din Grecia. Iată și rețeta, ușor de preparat!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½ cană cu ulei vegetal, 2 cepe mari, tocate mărunt, 2 pachete de spanac tocat congelat, 2 linguri cu mărar proaspăt tocat, 2 linguri cu făină, 2 pachete cu brânză feta, sfărâmată. De asemenea, mai aveți nevoie de 4 ouă , sare și piper după gust, 1 ½ pachete de foi de plăcintă, ¾ kilogram de unt, topit.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Puneți ulei într-o cratiță mare și adăugați ceapa. Lăsați să se gătească ceapa până se va înmuia. Puneți spanacul decongelat și bine scurs, făina și mărarul și gătiți aproximativ zece minute, apoi îndepărtați de pe foc. Adăugați și brânza, ouăle, sarea și piperul. Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin unt, apoi așezați o altă foaie și presați. Tăiați aluatul în fâșii lungi de aproximativ 5 cm lățime. Păstrați restul foaie acoperit cu folie de plastic pentru a nu se usca.

Aperitivul perfect pentru o masă cu prietenii

Cum faceți triunghiurile

Întindeți câte o fâșie de foaie pe suprafața de lucru, cu unul dintre capetele înguste aproape. Puneți o lingură mare de umplutură la 2,5 cm de capătul cel mai apropiat de dumneavoastră. Îndoiți colțul din dreapta jos peste umplutură până la marginea stângă pentru a forma un triunghi. Se repetă cu umplutura și cu restul de aluat. Așezați triunghiurile de aluat umplute pe o foaie mare de copt și ungeți-le cu restul de unt. Introduceți în cuptorul preîncălzit până când aluatul devine auriu, în jur de o oră și 50 de minute.

Trucul bucătarului

Triunghiurile le puteți congela, apoi le puteți introduceți la congelator. Pentru a le coace, aranjați produsele de patiserie pe o foaie de copt ușor unsă sau tapetată cu pergament. Coaceți până când foaia de plăcintă este aurie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre