Simona Ionescu / Redactor Șef

Aperitive simpatice de Crăciun. Vor face deliciul invitaților

Aperitive simpatice de Crăciun. Vor face deliciul invitaților
De Crăciun, ce-ar fi dacă veți înlocui brânza feliată și salamul obișnuit cu niște aperitive simpatice?

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se întrec în preparate culinare cât mai spectaculoase. Iată câteva aperitive drăguțe de Crăciun.

Ouă Moș Crăciun

Aceste gustări adorabile vor face furori la petrecerea de Crăciun, așa că răsfățați-vă cu ouă Moș Crăciun. Ingredientele necesare sunt: 12 ouă mari fierte tari, 2 lingurițe cu colorant alimentar roșu, ½  cană cu maioneză, 4 ½  lingurițe cu muștar Dijon, 1 lingură cu condimente dulci de murături, ¼  linguriță cu paprika, 1 lingură de sos de hrean, opțional, 1 lingură cu capere, scurse, șuncă groasă feliată, tăiată în 24 de bucăți, ½  fâșii de ardei roșu dulce prăjit, tăiate în 24 de bucăți subțiri, 1/3 cană de cremă de brânză, înmuiată.

Ouăle Moș Crăciun vă fac cu ochiul?

Mod de preparare

Se decojesc și se taie ouăle pe lungime în două. Se scot gălbenușurile și se pun într-un castron mic. Umpleți un sfert de cană cu apă fierbinte și amestecați colorantul alimentar. Scufundați capătul îngust al fiecărui ou în apa roșie și țineți-l timp de 10-15 secunde. Scurgeți ouăle pe prosoape de hârtie, cu partea tăiată în sus.

Într-un castron mic, zdrobiți gălbenușurile. Se amestecă cu maioneza, muștarul, murăturile, ardeiul și, dacă se dorește, sosul de hrean. Atașați capere pentru ochi, o bucată de șuncă pentru nas și o bucată de piper pentru gură. Faceți o gaură mică în vârful unei pungi de patiserie sau într-un colț al unei pungi de plastic pentru alimente. Umpleți punga cu cremă de brânză, întindeți sprâncenele, mustața și barba pe față; puneți pomponul și ornamentul pe pălărie. Puneți la frigider până serviți.

Mingiuțe amuzante de brânză

Oaspeții vor fi încântați de aceste bile de brânză amuzante care au un gust la fel de bun precum arată. Serviți cu legume crude sau biscuiți. Ingredientele necesare sunt: cremă de brânză, înmuiată, 1 ceașcă cu parmezan rasă, 2 căței de usturoi, tocați mărunt, 2 linguri cu pesto, 2 linguri cu busuioc proaspăt tocat mărunt, biluță de brânză cu hrean și bacon, 2 linguri cu hrean, 1/2 cană cu șuncă fiartă fărâmițată, 1 ceapă verde, tocată mărunt.

Mingiuțe delicioase pentru seara de Crăciun

Mai aveți nevoie de bilă de brânză gorgonzola și afine, 1/3 cană de brânză Gorgonzola fărâmițată, 1/3 cană cu afine uscate, 1/2 ceașcă cu nuci tocate, prăjite pentru servire, covrigei în miniatură, bacon fiert, merișoare uscate, frunze de busuioc și ceapă verde, opțional, biscuiți asortați.

Mod de preparare

Într-un castron mare, bateți crema de brânză, parmezanul și usturoiul până se amestecă. Împărțiți în trei porții și puneți fiecare într-un castron mic. Pentru mingea de brânză pesto amestecați brânză cu pesto și busuioc și formați o minge. Pentru bila de brânză cu hrean și bacon, puneți hrean în a doua porție de amestec de brânză, adăugați baconul și ceapa verde.

Formați o bilă mare sau trei mini-bilete. Pentru bila de brânză Gorgonzola-Cranberry, bateți brânza Gorgonzola în a treia porție de amestec de brânză. Puneți și afine, formați o bilă și tăvăliți prin nuci pentru a acoperi. Acoperiți și introduceți în frigider până se întărește și decorați după cum doriți. Se servește cu biscuiți.

Sursă foto: tasteofhome.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre