Simona Ionescu / Redactor Șef

Challah, pâinea evreiască. Iată rețeta păstrată din strămoși, cu sfințenie

Challah, pâinea evreiască. Iată rețeta păstrată din strămoși, cu sfințenie
Este una dintre preparatele cinstite de evrei, iar gustul acesteia este pur și simplu fantastic. Iată cât de repede se prepară Challah.

Dacă vreți să gustați o pâine fantastică, trebuie neapărată să încercați Challah. E ceva divin!

Challah, pâinea evreiască. Iată secretul pe care nu vi l-a spus nimeni

Pentru a pregăti această minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 7 g drojdie uscată, 100 ml apă călduță, 520 g făină, 10 g sare de mare, 80 g miere, 7 ouă, 60 ml ulei, semințe de susan.

Mod de preparare

Amestecați un pliculeț de șapte grame de drojdie uscată cu 100 ml de apă călduță până când drojdia se va dizolva. Lăsați apoi să mai stea în jur de zece minute. Luați un bol mare, puneți 520 g făină, 10 g sare de mare, amestecați bine, apoi puneți în robotul de bucătărie. Adăugați treptat, amestecul de apă cu drojdie și 80 g miere și mixați. Puneți și două ouă întregi, dar și patru gălbenușuri de ou, 60 ml ulei și măriți viteza mixerului.

Lăsați o oră la temperatura camerei

După ce aluatul este gata, tapetați o planșetă cu făină, frământați ușor aluatul. Puneți într-un bol puțin ulei, apoi așezați aluatul. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați să stea o oră la temperatura camerei. Îndepărtați folia alimentară, îndoiți aluatul spre interior, ca și cum l-ați împleti, rotiți și acoperiți iar cu folia alimentară.

Lăsați la temperatura camerei pentru încă o oră. Tapetați cu făină planșeta și, folosind un cuțit, tăiați în trei părți egale. Luați fiecare bucată de pâine în parte și formați o mică baghetă. După ce procedați așa pentru toate cele trei bucăți, acoperiți cu un prosop umed pentru un sfert de oră.

Rulați apoi din mijloc spre exterior, ca să alungiți baghetele. Lăsați din nou acoperite cu cârpă umedă pentru zece minute. Aluniți din nou aluatul, dar de data asta la capete. Împletiți apoi, ca și cum ați face părul spic.

La fiecare 40 de minute se scoate din cuptor și se unge cu amestecul de ou cu apă

Puneți puțin ulei în tava de cuptor, iar deasupra hârtie de copt. Puneți pâinea în tavă și ungeți cu un amestec format din apă și ou. Introduceți tava pentru două ore dar la fiecare 40 de minute scoateți din cuptor și ungeți cu amestecul de ou și apă. Peste pâine se presară și semințe de susan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre