Simona Ionescu / Redactor Șef

Super rețetă: Chec de cartofi dulci cu glazură

Super rețetă: Chec de cartofi dulci cu glazură
Dacă sunteți în căutarea desertului perfect, s-ar putea ca acesta să fie unul. Trebuie să preparați acest chec, iar apoi să decideți.

Checul de cartofi dulci cu glazură este o prăjitură mai puțin obișnuită, cel puțin în România, unde și cartofii dulci abia încep să câștige teren. Dacă nu vă plac prea tare cartofii dulci, înlocuiți-i cu 2 căni de piure de dovleac, iar rezultatul va fi o prăjitură de toamnă perfectă.

Ingrediente pentru chec de cartofi dulci cu glazură

Pentru prăjitură – 2 batoane de unt nesărat, înmuiat

2 căni de zahăr alb granulat

1 cană de zahăr brun

2 căni de piure de cartofi dulci fierți (presărat cu scorțișoară și un vârf de cuțit de sare)

2 lingurițe de extract de vanilie pură

4 ouă mari, la temperatura camerei

3 căni de făină

2 lingurițe de praf de copt

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

¼ linguriță de sare

2 lingurițe de scorțișoară măcinată

1 linguriță de nucșoară măcinată

Pentru glazură – 1 cană de zahăr pudră

2 linguri de sirop de arțar

½ linguriță de extract de vanilie pură

½ linguriță de aromă de arțar

1 până la 2 linguri de lapte

2 linguri de nuci pecan tocate mărunt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mallory Dies (@thecrassycookie)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se topesc 1-2 linguri de unt și, cu o pensulă de patiserie, se unge generos cu unt o tavă de chec și se tapetează ușor cu făină tava, doar cât să o acopere.

Într-un castron mic, bateți împreună ingredientele uscate, inclusiv condimentele și lăsați deoparte. Într-un castron mare de amestecare, puneți crema de unt și zaharurile. Amestecați  până când devine ușoară și pufoasă. Adăugați piureul de cartofi dulci împreună cu extractul de vanilie și amestecați pentru a le combina. Adăugați ouăle, unul câte unul și amestecați până când sunt complet încorporate. Se adaugă încet ingredientele uscate și se amestecă bine.

Coaceți timp de 1 oră și 15 minute. Scoateți din cuptor și lăsați prăjitura să se răcească timp de 20 – 30 de minute înainte de a o răsturna pe un platou sau pe un suport de tort. Se lasă să se răcească complet înainte de glazurare. Într-un castron mic, bateți împreună ingredientele pentru glazură și, cu o spatulă sau o lingură mică, turnați uniform peste centrul checului pentru a permite glazurii să se scurgă pe părțile laterale. Se presară cu nuci pecan tocate.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre