Simona Ionescu / Redactor Șef

Chef Hadad dezvăluie cum mănâncă bogații cartofii prăjiți. Acestea sunt secretele care transformă clasicul preparat într-un adevărat capriciu culinar

Chef Hadad dezvăluie cum mănâncă bogații cartofii prăjiți. Acestea sunt secretele care transformă clasicul preparat într-un adevărat capriciu culinar
Chef Hadad a dezvăluit pe blogul său secretul pe care puțini îl cunosc pentru prăjirea perfectă a cartofilor, preparat care se regăsește astfel și în cele mai luxoase restaurante.

Și bogații comandă cartofi pai în restaurantele de lux, iar bucătarii iscusiți au transformat acest preparat banal într-unul de top. Chef Hadad a decis să împărtășească secretele cartofilor prăjiți perfect.

De la decojire, la prăjire

„Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte.

Tot cartofii fierți în coajă pot fi transformați cu ușurință în piure. Nu trebuie să folosiți trucul de mai sus. Este suficient să îi fierbeți ca de obicei. Când sunt gata, se taie pe jumătate. Pe un bol se așază o strecurătoare cu ochiuri mari sau un grătar caroiat cu ochiuri mici. Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra.”

La ce poate fi folosită coaja cartofilor

„Dar și coaja este bună! Mai ales că are o grămadă de nutrienți. Dacă aveți nevoie de miez, nu aruncați cojile. După ce ați spălat bine cartofii, curățați-i fiind generoși cu cantitatea de pulpă care rămâne pe coajă. Întindeți cojile pe o tavă cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei, sare și piper, poate și niște boia afumată, și dați-le la cuptor. Vor ieși delicioase.”

Marele secret al cartofilor prăjiți

„Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea (n. r. opărire) scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă.

Iar pentru un piure și mai cremos, încercați să fierbeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline. După ce au fiert, scurgeți lichidul, păstrându-l, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită, și, evident, asezonați.”, a scris Chef Hadad pe blogul său.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre