Simona Ionescu / Redactor Șef

Colac în pungă, rețeta fără frământare, inventată de leneși. Puteți face și pâine așa

Colac în pungă, rețeta fără frământare, inventată de leneși. Puteți face și pâine așa
Iată o modalitate ușoară de a face un delicios colac, proaspăt copt, sau o pâine. Totul, fără oboseala frământării aluatului.

Aveți nevoie doar de o pungă tare, care se sigilează. Veți adora această rețetă după care puteți prepara multe produse de panificație, fără să mai fie nevoie să frământați și fără să mai trebuiască să spălați vase după. Robotul de bucătărie poate rămâne liniștit în cutia sa, odată ce veți descoperi această rețetă. Această rețetă super ușoară trebuie neapărat încercată.

Aceste pungi sunt salvatoare în bucătărie

Ingrediente pentru colac sau pâine la pungă

1 pungă mare cu zip, care se sigilează, din cele folosite pentru lichide, când călătoriți cu avionul

1 lingură de drojdie uscată activă

1 cană de apă caldă

3 linguri de zahăr alb

½ lingură de sare

⅓ cană de ulei  (puteți folosi de măsline sau de floarea soarelui)

3 căni de făină integrală + ¼ cană

1 ou pentru ungere (opțional)

Semințe de susan pentru topping

Mod de preparare

Într-o pungă de plastic cu fermoar de 4 litri, adăugați drojdia, apa, zahărul, sarea, uleiul și 3 căni de făină. Sigilați punga și scuturați-o, ca să amestecați ingredientele. Nu munciți prea mult – nu uitați, este un preparat pentru leneși! Puneți punga sigilată  într-un bol cu apă caldă timp de 30 de minute. Scoateți-o apoi din bol, scuturați, eliberați aerul din pungă, sigilați din nou și puneți-o pe masă pentru 1 oră. Întoarceți punga la fiecare 20 de minute.

Aluatul trebuie să fie foarte umed. Va începe să bolborosească și să se auto-frământe. Acum se petrece magia. După 1 oră, adăugați ¼ cană de făină și mai agitați o dată punga, ca să încorporeze și această cantitate de făină. Apoi lăsați punga timp de 1 oră și 30 de minute să crească. Ar trebui să fie încă un aluat umed. După acest interval, preîncălziți cuptorul la 150°C.

Pe o suprafață bine tapetată cu făină, separați aluatul și întindeți 3 fâșii. Se împletesc. Ungeți cu ou și presărați semințe de susan. Lăsați să crească timp de 15 minute înainte de a da colacul la cuptor. Se coace colacul într-o tavă antiaderentă timp de 40 de minute sau până când devine auriu deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre