Înainte să vă apucați de prepararea acestei salate, vă mai spunem că nu durează mai mult de un sfert de oră pregătirea ei. În plus, conține tot ce e mai bun de savurat într-o zi de vară. Va rezulta o mâncare sățioasă și fresh, cu frunze proaspete, mere zemoase și combinația strălucită de nuci și cașcaval. De asemenea, rețeta e ideală pentru cei care țin dietă: nu conține ulei, astfel că aportul caloric este redus, și vine la pachet cu o serie de nutrienți esențiali pentru sănătate, din mere, nuci și brânza fermentată.
Ingrediente pentru salată cu mere, nuci şi caşcaval
2 mere (1verde, 1 roşu),
o salată verde,
100g miez de nucă,
100g caşcaval,
zeama de la o lămâie,
sare şi piper
Mod de preparare
Storci lămâia şi torni zeama într-o farfurie pentru supă. Speli merele, le ştergi, le tai în jumătate, elimini codiţa şi căsuţa sâmburilor. Le feliezi subţire, în ce forme vrei. Pot fi, la fel de bine, tăiate și în felii. Feliile de măr le pui în zeama de lămâie ca să nu se oxideze.
Apoi speli bine salata, rupi frunzele de cotor, le tamponezi cu un prosop absorbant de bucătărie şi le rupi bucăţi de dimensiunea dorită. Păstrezi câteva frunze pentru decor. Miezul de nucă îi tragi puţin într-o tigaie fără grăsimi până se rumenește. Când s-a răcit, îi rupi în bucăţi. Caşcavalul îl tai cuburi de mici dimensiuni. Scoți apoi merele din zeama de lămâie, iar aceasta
o amesteci cu sare şi piper după gust. În final, amesteci într-un bol mare toate ingredientele, apoi torni zeama de lămâie și servești salata imediat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook