Tarte Tatin cu dovlecei, brânză de capră și burrata – rețeta perfectă pentru un aperitiv, un antreu sau un brunch

Tarte Tatin cu dovlecei, brânză de capră și burrata – rețeta perfectă pentru un aperitiv, un antreu sau un brunch
Dacă nu știați ce ați putea pregăti pentru un aperitiv, un antreu sau un brunch, avem soluția cu această variantă de mini tarte sărate.

Vestea bună e că le puteți pregăti în avans și le puteți savura reci pentru picnicurile sau mesele „în deplasare”. Tartele Tatin cu dovlecei, brânză de capră și burrata sunt o variantă sărată și sățioasă a celebrului desert Tatin. La origini, așa cum Rețete și vedete a scris, această tartă este una cu mere, ea fiind inventată din greșeală. Ceea ce deosebește o tartă Tatin de celelalte tarte e în primul rând faptul că  aceasta se coace răsturnat. Așa se face și în cazul de față, pentru a prepara tarte Tatin cu dovlecei, brânză de capră și burrata.

Ingrediente pentru tarte Tatin cu dovlecei, brânză de capră și burrata

-1 aluat de crustă de tartă ( se poate cumpăra de la magazin, gata preparat)

-2 dovlecei

-1 bucată de brânză de capră

-1 brânză burrata

-miere

-sare, piper

-busuioc proaspăt

-ardei iute

-semințe de susan

Mod de preparare

Începeți prin a încălzi cuptorul la 210 de grade Celsius. Tăiați dovleceii în felii subțiri și dați la cuptor pentru 10 minute. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt și plasați 4 cercuri de miere pe hârtia de copt, apoi presarăți deasupra semințe de susan. Calculați mărimea în funcție de aluatul disponibil. Fiecare va reprezenta o tartă Tatin cu dovlecei, brânză de capră și burrata.

Puneți peste mierea presărată cu susan feliile de dovleac și brânza de capră, împărțite în cantități egale. Apoi tăiați aluatul în 4 bucăți și așezați fiecare bucată peste tarte

Dați la cuptor tartele astfel pregătite cu susul în jos pentru 25 de minute. Stați cu ochii pe ele, aluatul nu trebuie să se ardă. Tartele sunt gata atunci când aluatul a prins o culoare ușor arămie. Scoateți tava din cuptor și întoarceți tartele cu o spatulă. Se servesc cu bucăți de burrata rupte deasupra, câteva frunze de busuioc proaspăt și piper proaspăt râșnit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ~ Marisa ~ (@chezmisa)

Sursa: Instagram