Crochete braziliene de pui, curcubeu pe cerul gurii. O rețetă potrivită pentru o masă festivă

Un castron plin cu delicioasele crochete braziliene de pui este tot ce aveți nevoie pentru un sfârșit de săptămână perfect. Încercați această rețetă pentru că nici nu știți ce pierdeți!
Coxinha, crochetele braziliene de pui, sunt o gustare distractivă, care va fi pe placul tuturor. Pentru a prepara această delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 bucăți de piept de pui, 4-5 căni cu supă de pui, 1 morcov, 2 cepe medii, cremă de brânză, 1 lămâie stoarsă, 2 căței de usturoi, 2 frunze de dafin.
Vă mai sunt necesare 2 linguri cu unt, sare, piper, 3 ½ căni cu făină, 2 ouă, 2-3 căni cu pesmet fin, ulei vegetal.
Puneți pieptul de pui la fiert într-o oală mare și acoperiți cu supă. Adăugați morcovul și una dintre cepe, precum și frunzele de dafin. Lăsați să fiarbă până când carnea este gătită. Puneți deoparte să se răcească, apoi strecurați zeama.
Tăiați pieptul de pui în bucăți cât mai mici și amestecați cu crema de brânză și sucul de lămâie. Se toacă mărunt a doua ceapă și usturoiul și se rumenesc în două linguri cu unt până devin aurii și moi.
Adăugați ceapa și usturoiul călite la compoziția din pui și cremă de brânză și amestecați până când totul devine omogen, apoi condimentați cu sare și piper.
Verificați dacă aveți trei căni cu supă și dacă este nevoie, mai adăugați apă. Aduceți la punctul de fierbere și adăugați aceeași cantitate de făină. Amestecați foarte bine și lăsați să fiarbă timp de trei minute. După ce luați de pe foc, lăsați să se răcească, apoi puneți la frigider pentru minim o oră.
Cu mâinile presărate cu făină, formați crochetele, rulând aluatul de mărimea unei mingi de golf, apoi scobiți mijlocul pentru umplutură. Umpleți bila de aluat și presați bine în jurul umpluturii, apoi trageți în sus părțile laterale ale aluatului în așa fel încât să se formeze un moț.
Așezați bilele pe o foaie de copt cu capătul ascuțit în sus. Se bat ouăle împreună într-un castron. Se pune pesmetul într-o tavă adâncă și se condimentează cu sare și piper. Se înmoaie crochetele în ou, apoi se dau prin pesmet, și se lasă la rece pentru o oră. Puneți ulei într-o oală cu fundul mai gros (ideal ar fi un ceaun), lăsați să se încălzească bine și prăjiți crochetele până devin aurii.
Sursă foto: www.thespruceeats.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook