Simona Ionescu / Redactor Șef

Salata cu pui „Bradul de Crăciun”, sărbătoare în farfurie. O rețetă care îi farmecă și pe cei mari și pe cei mici

Salata cu pui „Bradul de Crăciun”, sărbătoare în farfurie. O rețetă care îi farmecă și pe cei mari și pe cei mici
Salata cu pui „Bradul de Crăciun” cu arome și texturi delicioase este un succes pentru orice gospodină. Rețeta e foarte simplă și delicioasă.

Invitații vor fi încântați să guste dintr-o salată minunată pentru masa de Crăciun. Rețeta de salată cu pui „Bradul de Crăciun” se bazează pe ingrediente simple, dar foarte gustoase și are un mare avantaj: nu îngrașă!

Ingredientele necesare

Pentru acest preparat foarte bun, aveți nevoie de următoarele ingrediente: salată proaspătă și crocantă, bucăți de pui (poate fi și afumat, după gust), ouă fierte tari, tocată, avocado, ceapă roșie. Pentru „globuri” folosiți roșii cherry, iar zăpada o obțineți cu brânză. Un ardei galben se transformă într-o stea perfectă, în vârful copacului, iar ardeii roșii sunt cadouri rapide de ascuns sub brad!

Mod de preparare

Salata cu pui „bradul de Crăciun”, sărbătoare în farfurie. O rețetă care îi farmecă și pe cei mari și pe cei mici
Brad de Crăciun, un aperitiv delicios pentru masa de sărbătoare

Începeți prin a aranja foile de salată pe un platou mare, astfel încât cele mai mari suluri să fie la baza pomului de Crăciun. Puneți spre vârf foile mai mici de salată pentru a crea forma bradului. Puteți adapta dimensiunea bradului, pentru a se potrivi cu platoul pe care îl folosiți.

Puneți apoi ingredientele pe salată. cu excepția roșilor care se vor așeza ultimele. Tăiați roșiile în două pentru a arăta ca niște ornamente. Apoi presărați brânză sfărâmată în jur pentru a simboliza fulgii de zăpadă. Pentru a crea steaua din vârful bradului, luați un ardei gras galben cu laturi mari și plate. Folosiți un cutter în formă de stea pentru a crea steaua.

Beneficiile salatei verzi

Salata cu pui „bradul de Crăciun”, sărbătoare în farfurie. O rețetă care îi farmecă și pe cei mari și pe cei mici
Cum să faceți steaua de Crăciun pentru cel mai gustos aperitiv

Salata verde este plină de substanțe nutritive și este bogată în vitamina A, care are un rol important în sănătatea ochilor, imunitate, creștere și reproducere. De asemenea, salata este și o sursă bogată de vitamina K, importantă pentru coagularea sângelui, oase puternice și vase de sânge sănătoase.

Organismul stochează doar cantități mici de vitamina K, de aceea trebuie obținută din alimentele pe care le consumați. Atenție! Înainte de a consuma salata, spălați-o foarte bine, pentru că poate fi cauza apariției toxiinfecțiilor alimentare.

Sursă foto: twohealthykitchens.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri