Simona Ionescu / Redactor Șef

Curcan jamaican la cuptor, o delicatesă pentru masa de weekend

Curcan jamaican la cuptor, o delicatesă pentru masa de weekend
O simplă friptură de curcan se transformă într-un preparat de excepție atunci când are alături un sos picant și aromat. Nu ratați această rețetă de curcan jamaican la cuptor! E un adevărat deliciu!

Curcanul este recomandat de specialiști grație beneficiilor pe care le are asupra sănătății. Rețeta de curcan jamaican la cuptor, cu o crustă crocantă este perfectă pentru o cină festivă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunăție de curcan jamaican la cuptor, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 curcan, 3⁄4 cană cu ulei de măsline, 1⁄2 cană cu zahăr brun, 1⁄2 cană cu ceapă verde tocată, 1⁄4 cană cu piper negru proaspăt măcinat,  2 linguri cu sare, 1⁄2 lingură cu cimbru uscat, 1 linguriță cu scorțișoară măcinată, 1⁄2 linguriță cu nucșoară proaspăt rasă.

Vă mai sunt necesare 1⁄2 linguriță cuișoare măcinate, 1⁄4 cană cu suc de lămâie proaspăt stors, plus felii pentru servire, 1 1⁄2 linguri cu sos de soia, 6 căței de usturoi, 2 ardei iuți curățați de codițe și tocați, 1 bucată de ghimbir, 8 linguri de unt nesărat, topit.

Mod de preparare

Curcan jamaican la cuptor, o delicatesă de care vă veți îndrăgosti pe loc. Rețeta perfectă pentru o cină festivă
Curcan jamaican, o minunăție de mâncare. Sursă foto: www.saveur.com

Preîncălziți cuptorul. Într-un robot de bucătărie, amestecați ¼ cană de ulei, zahăr, ceapă verde, ¼ cană de piper, 2½ linguri de sare, cimbru, scorțișoară, nucșoară, cuișoare, suc de lămâie, sos de soia, usturoi, ardei iute și ghimbir.

Se pasează până se omogenizează și se pune deoparte. Amestecați untul cu ½ cană cu ulei rămasă și puneți deoparte. Clătiți curcanul și uscați-l cu prosoape de hârtie. Condimentați interiorul și exteriorul cu sare și piper. Transferați curcanul într-o tavă de friptură și legați picioarele cu sfoară de bucătărie.

Pentru un plus de savoare, se consumă împreună cu felii de lămâie

Ungeți curcanul cu amestecul de unt, păstrând puțin pentru a unge la final. Turnați 2 căni cu apă în tava de friptură. Coaceți curcanul și ungeți din când în când cu amestecul de unt păstrat. Lăsați la copt în jur de două ore.

Scoateți curcanul din cuptor și ungeți-l complet cu sos, apoi introduceți la cuptor pentru alte 20 de minute. Lăsați să se odihnească în jur de jumătate de oră înainte de a-l tăia. Pentru un plus de savoare, serviți cu felii de lămâie, rodie și felii de portocale. 

 

Citiți și: 

Un sandviș sănătos, cu carne de curcan, perfect pentru orice pofticios. Iată cât de simplă e rețeta

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *