Simona Ionescu / Redactor Șef

Un sandviș sănătos, cu carne de curcan, perfect pentru orice pofticios. Iată cât de simplă e rețeta

Un sandviș sănătos, cu carne de curcan, perfect pentru orice pofticios. Iată cât de simplă e rețeta
După mesele de sărbători, organismul trebuie să ia o pauză de la preparatele grele. Și cu cât mâncați mai simplu, cu atât mai bine. Iată un sandviș sănătos, care vă scapă și de kilogramele în plus, dar e perfect și pentru persoanele care suferă de diabet.

Niciodată sandvișul nu o să dispară din meniul românilor, iar cel cu piept curcan este perfect pentru orice pofticios. Iată cât de simplă e rețeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un sandviș cu piept de curcan simplu și delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 iaurt cu specific grecesc 2% 150 g Olympus , 250 g piept de curcan, 2 chifle mari, 100 g struguri, 1 măr verde, 1 ceapă roșie mică, 1 lingură cu zeamă de lămâie, 1 linguriță cu ulei. Vă mai sunt necesare 1 cățel de usturoi, 2 linguri cu migdale, 2 linguri cu merișoare, sare, piper, boia dulce.

Mod de preparare

Potrivit olympusfoods.ro, începeți pregătirea sandvișului prin a tăia pieptul de curcan în bucățele mici. Adăugați boia dulce, sare și piper și puneți într-o tigaie cu puțin ulei. Ceapa și mărul se vor tăia în felii subțiri, iar strugurilor li se vor scoate semințele și vor fi tăiați în două. De asemenea, trebuie mărunțite și migdalele.

Carnea de curcan ajută la creșterea imunității

Se taie în două și chiflele, se pun la prăjit și se freacă cu usturoi, pentru ca sandvișul să aibă cu adevărat un gust nemaipomenit. Puneți apoi iaurtul, sare, puțin piper, zeama de lămâie, mărul și strugurii, ceapa, merișoarele, migdalele. Se adaugă și curcanul, care a fost lăsat la răcit și, dacă mai este nevoie se mai adaugă sare și piper. Este un sandviș minunat, care va fi pe placul tuturor.

Carnea de curcan îmbunătățește sistemul imunitar

Întrucât conțin foarte puține grăsimi, doar 1 gram de grăsime/30  g porție, carnea de curcan este recomandată în diete. Acest tip de carne ajută la scăderea colesterolului rău și îmbunătățește sistemul imunitar. O bogăție de vitamina B3 și B6, carnea de curcan are acțiune antioxidantă și ajută în lupta cu radicalii liberi. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că acest tip de carne conține seleniu, un mineral extraordinar pentru buna funcționare a glandei tiroide.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre