Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete autentice. Sandvișuri delicioase și sățioase cu orez, ca în Japonia. O gustare perfectă

Rețete autentice. Sandvișuri delicioase și sățioase cu orez, ca în Japonia. O gustare perfectă
Orezul este un element de bază al bucătăriei japoneze, așa că nu este de mirare că îl veți întâlni atât în mâncărurile de prânz, cât și sub formă de gustare. Iată o rețetă de sandvișuri exact ca în Japonia. Te lingi pe degete, nu alta.

Cum să pregătiți sandvișuri delicioase și sățioase din orez, care sunt perfecte atât ca prânz la pachet, cât și ca gustare la o întâlnire cu prietenii? Cu multă dragoste și puține ingrediente.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti sandvișuri fantastice cu orez, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g orez pentru sushi, 30 g semințe de susan alb, 30 g susan negru, 1 linguriță cu suc de lămâie. Pentru umplutură: 150 g file de somon, 1 lingură cu ulei de susan, 1 linguriță cu sos teriyaki, sare după gust. Pentru un gust spectaculos, puteți pune în umplutură și avocado tăiat în cuburi mici și o linguriță cu semințe de susan negru.

Sandviș cu orez, un adevărat deliciu pentru orice pofticios. Foto: akademiasmaku.pl

Mod de preparare

Clătiți orezul în apă până când apa devine limpede. Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se răcește la temperatura camerei. Adăugați susanul, sucul de lămâie și amestecați bine. Transferați fileul de somon într-un bol, adăugați toate ingredientele și marinați timp de aproximativ 20 de minute.

Așezați somonul marinat pe o tavă de copt, coaceți-l în cuptor la 250°C timp de patru minute. Peștele nu trebuie să fie foarte bine făcut.Tăiați fin peștele răcit, adăugați susanul și avocado și amestecați bine. Faceți un triunghi dintr-o porție de orez cu degetele umede și o scobitură în mijloc unde puneți umplutura și sigilați cu orez. Așezați orezul astfel format. Este cel mai bun sandviș pe care să îl puteți lua la birou sau să-l consumați cu multă poftă alături de familie sau prietenii care vin în vizită. E atât de bun că veți repeta rețeta la nesfârșit.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre