Talia subțire cu sandvișurile franțuzești se menține. Ingredientul care le face cu adevărat irezistibile

Talia subțire cu sandvișurile franțuzești se menține. Ingredientul care le face cu adevărat irezistibile
Când temperaturile sunt ridicate, majoritatea românilor lasă deoparte mâncărurile grele și optează pentru salate, carne la grătar și, bineînțeles, nelipsitele sandvișuri. Ce spuneți de unul franțuzesc, așa cum scrie la carte, cu un ingredient extraordinar?

Dacă sunteți adepții sandvișurilor, dar parcă v-ați dori ceva nou, e momentul să optați pentru cele franțuzești. Fie că alegeți Croque Monsieur sau Croque Madame, veți fi pe deplin satisfăcuți de gustul minunat.

Gospodinele vor face furori dacă vor începe să-și trateze invitații și membrii familiei cu un spectaculos sandviș franțuzesc. Ingredientul care face diferența este șunca sau jambonul, iar brânza folosită poate fi de la emmental la cheddar sau pur și simplu brânza de capră sau oaie.

Pentru ca sandvișul să fie irezistibil, nu mai trebuie decât să adăugați un sos bechamel și Croque Monsieur este gata. Cine dorește Croque Madame, trebuie doar să adauge un ou ochi și totul se transformă într-un spectacol al gusturilor.

Croque Monseur sau Croque Madame?

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti sandvișul franțuzesc care trezește toate simțurile aveți nevoie de următoarele ingrediente: 300 ml lapte integral,  2 linguri cu unt nesărat,  3 linguri cu făină, 3 linguri cu cimbru, proaspăt, 1 pâine normală întreagă, 3 linguri cu muștar Dijon,  340 g șuncă afumată feliată. Mai aveți nevoie de 450 g brânză, 120 g parmezan ras, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pentru început, se încălzește laptele la foc mic pentru câteva minute. Într-un alt vas se pune untul la topit și se adaugă făina, amestecând foarte bine pentru a se omogeniza. Puneți cimbru, apoi treptat laptele, amestecând continuu. Lăsați la foc mic pentru două minute și aveți grijă să nu se prindă. După ce îl veți da jos de pe foc puneți și puțină sare și piper. Pâinea se taie pe orizontală, dintr-un capăt în celălalt și se umple cu muștar, șunca și jumătate din cantitatea de brânză.

Croque Madame pentru doamne sotisficate

Se servește cu piper proaspăt deasupra

Puneți produsul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor până ce brânza se topește. Scoateți din cuptor și turnați sos peste stratul de brânză rumenită, apoi puneți și restul de brânză, plus parmezanul. Mai introduceți odată la cuptor, pentru câteva minute. Sandvișul franțuzesc se servește punând deasupra cimbru și piper proaspăt râșnit.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre