Simona Ionescu / Redactor Șef

Curcanul gătit de Scărlătescu are un preț aberant! Cât trebuie să plătiți pentru a avea pasărea pe masa de Crăciun

Curcanul gătit de Scărlătescu are un preț aberant! Cât trebuie să plătiți pentru a avea pasărea pe masa de Crăciun
Dacă anul acesta vreți să mâncați altfel de preparate la masa tradițională de Crăciun, curcanul este cea mai bună alternativă la porc.

Și cine poate să pregătească mai bine un curcan la cuptor de-ți lasă gura apă decât chef Cătălin Scărlătescu? Preparatele făcute de mâna bucătarului sunt delicioase, dar și prețurile sunt pe măsură. Așa că cine dorește să achiziționeze un curcan uriaș trebuie să plătească salariul pe o lună.

Nu e o glumă, curcanul lui Scărlătescu care are nu mai puțin de 20 de kilograme costă 2763 de lei. Adică mai mult decât salariul minim pe economie.

„Atenție, Super Curcan cântărește peste 20 de kilograme”, este mesajul transmis pe site-ul unde Cătălin Scărlătescu vinde curcanul.

Cât costă un cozonac vândut de chef Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu le pune la dispoziție românilor și cozonac făcut după rețeta chefului. Pentru celebrul său preparat greu de 1,2 kilograme, veți putea plăti 125 de lei. „Ultima zi de livrare o sa fie 24 Decembrie 2022 (în București)”, a mai spus celebrul bucătar.

Cum se prepară cozonacul lui Scărlătescu

Doamnele și domnișoarele care vor totuși să miroasă a cozonac în casă de sărbători, pot prepara singure cozonacul după rețeta chefului. Ingredientele necesare sunt:  1 kg făină,  250 g zahăr,  450 g lapte, 5 ouă, 60 g drojdie, 300 g unt belgian, 500 g nucă,  200 g rahat, 150 g ciocolată belgiană, 30 g portocală confiată, 30 g coajă de lămâie, stafide.

Mod de preparare

Amestecați drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Lăsați compoziția la cald să crească până volumul se va dubla. Frecați gălbenușurile cu praful de sare. Puneți făina într-un vas și turnați pe rând gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul și portocala confiată.

Frământați până când veți obține un aluat omogen și elastic și lăsați la dospit pentru o oră. Luați o bucată din aluat, întindeți bine, puneți amestecul de nuci cu ciocolată topită, rahat și stafide și rulați. Secționați în două pe lungime și cele două părți le împletiți și le ungeți cu ou. Puneți într-o tavă tapetată cu unt și făină și lăsați la dospit pentru două ore. Când aluatul a crescut introduceți la cuptor pentru maxim o oră.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre