Gușa de curcan umplută, preparatul care face furori în Moldova de sărbătoarea sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Îi veți da gata

Gușa de curcan umplută, preparatul care face furori în Moldova de sărbătoarea sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Îi veți da gata
Faceți parte din categoria persoanelor care-și serbează ziua numelui de sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil? Pentru că timpul e scurt și invitații s-au anunțat, iată câteva idei de preparate gustoase.

Numărați zilele până mâine și nu știți ce să pregătiți pentru masa de sărbătoare? Iată o rețetă fantastică care îi va face pe invitați să mai ceară încă o porție.

Gușa de curcan umplută, preparatul care furori în Moldova de sărbătoarea sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Îi veți da gata

Mâine vin invitații și vă e teamă că nu aveți timp de pregătiri? Ce spuneți de o gușă umplută de curcan? Cu siguranță, nu mulți au auzit de acest preparat, care e delicios. Ingredientele de care aveți nevoie sunt gușă de curcan, inima, ficat, pipota de la un curcan, 200 g carne curcan, grăsime de curcan/pasăre sau ulei de măsline, 2 ouă, o ceapă mare, mărar și pătrunjel, cimbru, maghiran, o felie groasă de pâine înmuiată în lapte și stoarsă, o mână de stafide (opțional), sare, piper.

Mod de preparare

Scoateți gușa curcanului cu mare atenție, având grijă să nu se perforeze, apoi se întoarce pe dos și se spală foarte bine. Puneți la fiert măruntaiele și carnea și lăsați să fiarbă în jur de 40 de minute.

Tocați apoi la mașină sau puneți în robotul de bucătărie și lăsați până când are consistența cărnii pe care o folosiți la pregătirea unui drob.

Amestecați foarte bine cu ouăle, grăsimea de pasăre sau uleiul, apoi adăugați verdeața și ceapa tocate mărunt. Înainte însă, căliți ceapa în puțin unt, dar aveți grijă să nu se rumenească. Adăugați în compoziție apoi și pâinea stoarsă, stafidele și condimentele.

Se ține la cuptor în jur de 50 de minute

Umpleți gușa, legați cu o sfoară și puneți într-un vas. Turnați peste preparat două căni cu zeama de la organele fierte și presărați câteva boabe de piper și o foaie sau două de dafin.  Se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 200 de grade. Aveți grijă să întoarceți gușa și să stropiți mereu cu zeama care e în vas.