Desert gata în 5 minute. Aceasta este cea mai rapidă plăcintă

Cu doar câteva ingrediente simple și la îndemână – aluat de foietaj, afine, nuci și câteva adaosuri inspirate – poți obține un desert care pare sofisticat, dar e gata în doar 5 minute de pregătire și câteva minute de coacere. Aceasta este cea mai rapidă plăcintă.
Pentru desertul principal:
* 800 g aluat foietaj
* 400 g afine
* 100 g nuci tocate
* 50 g stafide
* 1 ou
* 100 g gem
Pentru decor sau servire:
* 70 g afine proaspete
* 10 g zahăr brun
* 20 ml lapte
Opțional – pentru un milkshake servit alături:
* 100 ml lapte
* 70 g lapte condensat
* 100 g gheață
* 30 g cafea solubilă
* 80 ml apă
Se începe cu pregătirea aluatului. E foarte simplu. Tot ce ai de făcut e să întinzi aluatul de foietaj pe o suprafață ușor înfăinată. Dacă este deja pre-tăiat, poți lucra direct pe foi. Unge aluatul în mijloc cu gemul, pentru un strat subtil de dulceață și aromă. Presară apoi uniform afinele, nucile și stafidele peste gem. Rulează foaia de aluat sau pliaz-o sub formă de pliculeț sau mini-strudel.
Pentru finisare, bate oul și unge suprafața desertului pentru o crustă aurie și lucioasă. Poți adăuga puțin lapte pentru un efect și mai cremos. Presară deasupra puțin zahăr. Coace apoi desertul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20–25 de minute sau până devine auriu și pufos.
Servește desertul cald, cu afine proaspete și zahăr brun presărat deasupra. Pentru un plus de răsfăț, alătură un milkshake rece pe bază de cafea: combină cafeaua solubilă cu apă, apoi amestecă cu laptele, laptele condensat și gheața – ideal într-un blender.
Pontul nostru: dacă nu ai afine, le poți înlocui cu orice alte fructe proaspete, inclusiv cu mere tăiate cubulețe, prune fără sâmburi sau chiar cu cuburi de dovleac de plăcintă.
Foto: Instagram
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook