Simona Ionescu / Redactor Șef

Drob vegetarian de năut, o delicatesă pentru toată gusturile. Gospodinele vor fi încântate de această rețetă

Drob vegetarian de năut, o delicatesă pentru toată gusturile. Gospodinele vor fi încântate de această rețetă
Dacă faceți parte din categoria persoanelor care adoră drobul, ce spuneți să încercați și un preparat vegetarian pe bază de năut? Rețeta e un deliciu!

Drob din năut? Va fi o piesă de rezistență pentru orice masă cu familia sau prietenii. Rețeta e foarte simplu de făcut, și în loc de năut puteți folosi și fasole sau linte. Trebuie să încercați această delicatesă!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un delicios drob din năut, perfect pentru orice pretențios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 450 g năut fiert sau din conservă, care va fi bine scurs, 200 g cartof dulce fiert în coajă, răcit și curățat, 100 g bucuri mici de brânză vegetală uscată (sau brânză de orice fel doriți, dacă nu țineți post), 2 ouă, 1 ceapă verde, 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt, ulei, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Drob vegetarian pentru mesele cu prietenii

Puneți în mixer năutul fiert, cartoful dulce tăiat în cuburi, pătrunjelul tocat și ceapa verde tăiată puțin mai greu. Adăugați câteva linguri cu ulei, sare, piper și cele două ouă. Mixați foarte bine, apoi răsturnați pe o hârtie de copt și adăugați și cuburile de brânză.

Legați la capete. Introduceți la cuptor și lăsați doar 15-20 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. După ce drobul este gata, lăsați să se răcească. Tăiați în felii și consumați cu orice garnitură vă face cu ochiul.

Ce beneficii are năutul pentru organism

Cunoscut omenirii din anul 3500 î.Hr. în Turcia și anul 6970 î.Hr. în Franța, năutul are beneficii uriașe pentru sănătate. Acest aliment cu adevărat extraordinar ajută la controlul zahărului din sânge, iar cel conservat și uscat are un indice glicemic scăzut.

De asemenea, năutul au un tip de amidon care se digeră lent, numit amiloză, care ajută la evitarea creșterii rapide a glicemiei și insulinei. Tot năutul este cel care ajută la digestie, fiind bogat în fibre dietetice, în special o fibră solubilă numită rafinoză. Nu în ultimul rând, studiile au arătat că atunci când adăugați năut în dieta dumneavoastră, veți reduce colesterolul rău.

Sursă foto: Pofte alese

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre