Simona Ionescu / Redactor Șef

E pufos, bine crescut și plin de gust. Cum să faceți cozonac fără frământare

E pufos, bine crescut și plin de gust. Cum să faceți cozonac fără frământare
Suntem îndrăgostiți de cozonac, dar când vine momentul frământatului, ne cuprinde un sentiment de neliniște. Cea mai bună soluție rămâne să încercați incredibila rețetă de cozonac fără frământare.

Nu trebuie decât să amestecați toate ingredientele cu simț de răspundere și îi veți da gata cu produsul final pe toți invitații. Aveți nevoie de 1 kg făină 000, 6 ouă, 350 g zahăr, 100 g unt cu 80% grăsime, 5 linguri cu ulei, 200 ml lapte, nucă 300-400 g, 5 linguri cu cacao de bună calitate, coajă de portocală, esență de rom, 1 pliculeț drojdie uscată sau 40 g drojdie proaspătă.

Mod de preparare

Pentru început, se pregătește umplutura. Separați ouăle și bateți albușurile spumă. Amestecați apoi cu 150 g zahăr, nuca măcinată și cacaua. Pentru a pregăti aluatul, puneți făina într-un vas mai mare și faceți o adâncitură la mijloc. Amestecați drojdia cu laptele călduț și 2-3 linguri cu zahăr. Turnați totul în adâncitura din făină. Lăsați zece minute și adăugați gălbenușurile, restul de zahăr rămas, coaja rasă de portocală și esența de rom, uleiul și untul topit.

Atenție! Unul topit nu trebuie să fie fierbinte, ci doar la temperatura camerei. Amestecați bine toate ingredientele și, dacă aluatul este prea gros, puteți să mai adăugați aproximativ 300 ml lapte. După ce ați terminat de amestecat acoperiți vasul cu o folie alimentară și lăsați să stea la cald pentru o oră.

Se lasă la cuptor pentru 40-50 de minute

După ce timpul a trecut, împărțiți aluatul în patru părți, dar înainte aveți grijă și ungeți mâinile cu puțin ulei. Fiecare parte se întinde și se pune umplutura în mod egal. Rulați apoi foile și răsuciți pentru a forma cozonacii. Lăsați apoi să mai crească timp de oră.

La final, ungeți bine cu gălbenuș de ou și dați la cuptor la foc mediu. Se lasă să se coacă 40-50 de minute. Încercați cu scobitoare să vedeți dacă s-au copt. Oaspeții vor fi extrem de încântați de extraordinarul gust al cozonacilor fără frământare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre