Simona Ionescu / Redactor Șef

Fursecuri vegane cu chia și lămâie

Fursecuri vegane cu chia și lămâie
Cu siguranță ați auzit de combinația  de semințe de mac cu lămâie, dar ați încercat vreodată prăjiturele cu semințe de chia cu lămâie?

Ambele sunt grozave, dar iubim semințele de chia pentru conținutul lor ridicat de proteine și fibre, precum și pentru abilitățile lor de legare a ingredientelor între ele. Aceste fursecuri sunt super moi și umede chiar și fără lactate sau ouă, deoarece rețeta prezentată mai jos e una vegană, sau de post.  În plus, au o aromă puternică de lămâie. Fursecurile sunt, de asemenea, foarte ușor de făcut, așa că încercați-le în acest weekend scrieți-ne ce părere aveți.

Ce trebuie să știți despre semințele de chia

Semințele de chia nu modifică savoarea alimentelor și de aceea pot fi integrate în alimentația zilnică. Se pot folosi în supe, salate, iaurturi, cereale, prăjituri, pâine. Le poți combina cu orice, după preferințe și imaginație.

Semințele de chia nu conțin gluten, au omega 3, antioxidanți și fibre. Pe scurt, conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 2 ori mai multe fibre decât ovăzul, de 2 ori mai multe proteine decât orice legumă, de 2 ori mai mult potasiu decât banana.

Ingrediente pentru fursecuri vegane cu chia și lămâie

1/3 cană suc de lămâie

2 linguri de coajă de lămâie (aroma de lămâie este destul de puternică, așa că reduceți la 1 lingură sau săriți dacă o doriți mai blândă)!

2 linguri de semințe de chia

1/4 linguriță de sare

3/4 linguriță de praf de copt

1 ceașcă de făină integrală

1/2 cană de făină albă integrală de grâu

3 linguri de lapte de ovăz

5 linguri de ulei

1 linguriță de extract de vanilie (opțional)

1/3 c de zahăr/zahăr de cocos

Mod de preparare

Într-un castron mare, combinați toate ingredientele umede (suc de lămâie, coajă, lapte, ulei, vanilie și zahăr). Într-un castron separat, amestecați ingredientele uscate (făina, sarea, praful de copt, semințele de chia – nu combinați semințele de chia cu amestecul umed separat de cel uscat!). Apoi amestecați ingredientele umede și uscate și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute. Puneți bile de mărimea a 2 lingurițe într-o tavă și aplatizați-le în formă de biscuiți. Coaceți la 180°C timp de 10 minute, apoi le scoateți, presărați cu zahăr pudră și savurați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre