Semințele de chia au beneficii nebănuite. Hidratează și ajută la slăbit

Semințele de chia au beneficii nebănuite. Hidratează și ajută la slăbit
Semințele de chia au beneficii mari pentru corp. Printre altele, ajută la dietă, dar și la o hidratare mai bună. Iată principalele avantaje ca să le consumi.

Tot mai des vedem pe internet cum influencerii recomandă semințe de chia, acestea fiind considerate un superaliment cu numeroase beneficii pentru sănătate. Semințele de chia nu modifică savoarea alimentelor și de aceea pot fi integrate în alimentația zilnică. Se pot folosi în supe, salate, iaurturi, cereale, prăjituri, pâine. Le poți combina cu orice, după preferințe și imaginație.

Semințele de chia nu conțin gluten, au omega 3, antioxidanți și fibre. Pe scurt, conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 2 ori mai multe fibre decât ovăzul, de 2 ori mai multe proteine decât orice legumă, de 2 ori mai mult potasiu decât banana.

Semințele de chia au beneficii uimitoare. Controlează senzația de foame

Fiind bogate în fibre te ajută să eviți ronțăiala dintre mese. Se digeră ușor, fapt ce ajută la crearea senzației de sațietate. Cel mai bine este să le consumi la micul dejun, cu lapte sau cu cereale. Au gust de nucă. 

De asemenea, chia sunt bogate în omega 3. Acești acizi grași sunt esențiali pentru dezvoltarea sistemului nervos, a celulelor și pentru funcționarea organelor noastre vitale. Îi găsim din belșug în semințele de chia și în peștele gras (somon, macrou, hering etc), în semințele de in sau nuci.

Ajută la hidratare și în dietă 

Chia pot absorbi de 10-12 ori greutatea lor în apă. Adăugate în lichide sau alimente umede aduc un supliment de hidratare. De aceea sunt foarte utilizate de către sportivi.

Semințele de chia te pot ajuta dacă vrei să slăbești. Datorită fibrelor pe care le conțin ajută procesul de digestie și favorizează controlul gustărilor dintre mese, prin crearea unei senzații de sațietate.

Au rol de protecție împotriva poluării 

În zilele noastre poluarea chimică, tutunul, razele UV sunt pericole de care trebuie să ne ferim, fiindcă au efecte nocive asupra sănătății noastre. Consumul semințelor de chia ne ajută să ne protejăm prin nutrienții pe care îi conțin.

Foto: Facebook

Rucola are beneficii multiple. Este o adevărată minune pentru sănătate