Simona Ionescu / Redactor Șef

Gazpacho din pepene galben, castravete și mentă. Cea mai tare rețetă când temperaturile o iau razna

Gazpacho din pepene galben, castravete și mentă. Cea mai tare rețetă când temperaturile o iau razna
În căldura verii, nimic nu pare mai bună decât o supă ușoară și rece. Ce spuneți de o super rețetă de gazpacho din pepene galben, castravete și mentă?

Această minunată rețetă combină dulceața pepenelui copt cu prospețimea castravetelui și a mentei pentru a crea un echilibru perfect de arome Cine gustă din această supă rece nu o va uita niciodată.

Gazpacho din pepene galben cu castravete și mentă nu este doar o supă răcoritoare, ci și extrem de sănătoasă și hipocalorică, deci este o alegere ideală pentru zilele toride de vară.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un asemenea deliciu, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 pepene galben copt, 2 castraveți medii, sucul unei lămâi, frunze proaspete de mentă, 1 cană de apă rece sau apă de cocos, sare după gust. Pentru un plus de dulceață puteți folosi miere sau sirop de agave.

Mod de preparare

Supă rece din pepene galben

Se taie pepenele în două, se îndepărtează semințele și se scoate pulpa de la fruct. Se taie în bucăți grosiere. Spălați bine castraveții, îndepărtați vârfurile și tăiați-i în bucăți. Puteți decoji castraveții dacă doriți, dar coaja adaugă un plus de valoare nutritivă și culoare.

Se spală și se toacă grosier frunzele de mentă. Adăugați într-un blender bucățile de pepene, castravetele, sucul de lime, menta proaspătă și apa rece sau apa de cocos. Dacă doriți, adăugați un vârf de cuțit de sare și puțină miere sau sirop de agave pentru dulceață.

Lăsați supa la răcit pentru o oră

Amestecați toate ingredientele într-un blender până când obțineți o supă omogenă. Dacă supa este prea groasă, adăugați mai multă apă. Turnați supa într-un recipient și puneți-o la frigider timp de cel puțin o oră pentru a se răci bine. Serviți supa răcită în boluri garnisită cu frunze de mentă suplimentare sau cu felii de lime. Pentru o notă mai exotică, puteți adăuga un vârf de scorțișoară sau ghimbir. Această supă este perfectă și ca un excelent aperitiv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre