Simona Ionescu / Redactor Șef

O minunată supă de vară: Marry Me Chicken. Cea mai bună rețetă pentru zile caniculare

O minunată supă de vară: Marry Me Chicken. Cea mai bună rețetă pentru zile caniculare
Există o anumită știință în spatele consumului de mâncăruri calde în zilele caniculare. Specialiștii spun că atunci când consumați ceva cald, creierul va răci corpul. Rețeta unei supe delicioase de vară.

Plină de ingrediente proaspete, de sezon, această supă de vară este tot ce aveți nevoie pentru ca organismul să funcționeze perfect. Orice gospodină care prepară această rețetă va fi recompensată pe măsură.

Ingredientele necesare

Marry Me Chicken, un fel de mâncare popular care este plin de smântână, brânză și roșii uscate la soare, va deveni una dintre mâncărurile preferate când afară temperatura o ia razna. Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2/3 cană cu roșii uscate la soare în ulei, tocate, plus 1 lingură cu ulei din borcan, 2 ½ piept de pui cu piele și os, 2 lingurițe cu sare, ½  linguriță cu piper negru, 1 ½ cești cu ceapă galbenă tocată.

Vă mai sunt necesare 2 lingurițe cu căței de usturoi tocați cât mai mărunt, 1 cutie cu pastă de roșii, 8 căni cu bulion, 2 lingurițe cu condimente, 2 lingurițe cu boia afumată, 1 pachet cu spanac proaspăt, tăiat grosier, 1 lingură cu suc proaspăt de lămâie, 1 ceașcă cu frișcă groasă, 1 ½ ceașcă cu brânză mărunțită, 1 ½ cești cu parmezan proaspăt ras, 1 pachet cu tortellini.

Mod de preparare

Cea mai bună supă de vară. Sursă foto: www.southernliving.com

Încălziți uleiul din roșiile uscate la soare într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Se presară puiul cu o jumătate de linguriță cu sare și piper, apoi se gătește până se rumenește, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Dacă puiul nu s-a făcut, gătiți încă 1-2 minute, până când puiul se desprinde ușor din tigaie. Adăugați ceapa în tigaie, mai mult ulei de roșii uscate dacă este necesar, și gătiți 5 minute până când se rumenește. Adăugați usturoiul și gătiți 2 minute până se înmoaie.

Se poate consuma și caldă și rece

Puneți pasta de tomate și gătiți 2-3 minute până când se parfumează. Adăugați și bulionul, condimentele, boiaua afumată și sare, dacă mai e cazul. Se gătește până când puiul e bine fiert. Scoateți puiul și lăsați deoparte până când se răcește suficient pentru a fi manevrat, aproximativ 10 minute.

Tăiați puiul, aruncând pielea și oasele. Amestecați tortellini, spanacul și roșiile și gătiți la foc mic câteva minute, apoi alte câteva minute la foc mare. După aproximativ un sfert de oră, este gata. La final, amestecați și sucul de lămâie. Mărunțiți puiul, amestecați treptat brânzeturile până se topesc, apoi smântâna. În cazul în care considerați că este nevoie, mai puneți sare și piper. Se poate consuma și caldă și rece.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre