Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciolan cu bere la cuptor, bucuria gurmanzilor. Rețeta unui preparat care pur și simplu se topește în gură

Ciolan cu bere la cuptor, bucuria gurmanzilor. Rețeta unui preparat care pur și simplu se topește în gură
Când ai în față o porție de ciolan delicios, orice zi pare mai frumoasă. Ce spuneți ca de data asta să îl faceți la cuptor, cu bere? Rețeta unuia dintre cele mai fragede preparate, care se topește în gură.

Ceva bun, de care să te îndrăgostești? Încercați rețeta de ciolan cu bere la cuptor și îi veți face fericiți pe prietenii care vă trec pragul casei.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un delicios ciolan cu bere la cuptor, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 kg ciolan crud de porc, 4 cepe albe, 1 căpățână de usturoi, 300 ml bere blondă, 2-3 linguri cu untură de porc, sare, piper, 1 kg de cartofi pentru garnitură.

Mod de preparare

Potrivit ideideretete.net, pentru început, curățați cele patru cepe albe și tăiați fideluță, apoi puneți-le într-o tavă pentru cuptor. Spălați ciolanele de porc, curățați dacă este nevoie, apoi tamponați bine cu un prosop de hârtie. Ulterior, ungeți bine ciolanele cu untură de porc și condimentați cu sare și piper negru, măcinat.

Puneți apoi ciolanele în tavă peste ceapă. Curățați bine usturoiul și adăugați și cățeii de usturoi și, printre ciolane, adăugați și untură de porc. Turnați peste preparat în jur de 150 ml de bere blondă, având grijă să fie la temperatura camerei.

La final, se unge ciolanul cu sosul lăsat în tavă

Se introduce preparatul pentru o jumătate de oră în cuptorul preîncălzit. Tava se scoate din cuptor și se mai toarnă încă 150 ml bere, tot la temperatura camerei. Introduceți din nou la cuptor pentru încă o jumătate de oră. Scoateți din nou din cuptor și ungeți ciolanul cu sosul din tavă. Introduceți la cuptor și lăsați iarăși 30 de minute, apoi scoateți tava și întoarceți ciolanele.

Lăsați la cuptor altă jumătate de oră, scoateți tava și ungeți din nou ciolanele cu sosul din tavă. Introduceți la cuptor  pentru ultima jumătate de oră, apoi scoateți tava, ungeți din nou ciolanele cu deliciosul sos din tavă și lăsați preparatul să se odihnească pentru zece minute. Pregătiți și cartofii la cuptor, chemați-vă familia și prietenii la masă și bucurați-vă de unul dintre cele mai bune preparate culinare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre