Simona Ionescu / Redactor Șef

Gem de dovleac, pregătit după rețeta gospodinelor din Germania. Cele mai bune trucuri

Gem de dovleac, pregătit după rețeta gospodinelor din Germania. Cele mai bune trucuri
Must have al toamnei, dovleacul este apreciat în multe rețete delicioase, de la supe, la plăcinte sau salate. Ce spuneți ca în această iarnă din cămară să nu lipsească un delicios gem de dovleac, pregătit după o rețetă a gospodinelor din Germania?

Bogat în nutrienți esențiali și antioxidanți, dovleacul oferă beneficii multiple, de la întărirea imunității la prevenirea bolilor cronice, fiind recomandat de nutriționiști pentru consum regulat în sezonul rece. Cine va gusta din gemul de dovleac pregătit după o rețetă a gospodinelor din Germania nu se va putea opri.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un delicios gem de dovleac, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2,2 kilograme de dovleac curățat și tăiat cubulețe, 100 ml suc natural de mere, 1 linguriță cu suc natural de lămâie, 1 baton de scorțișoară întreg. Vă mai sunt necesare 2 cuișoare întregi, 1 vârf de cuțit cu nucșoară, 1 vârf de cuțit cu sare.

Mod de preparare

Începeți prin a tăia pulpa dovleacului în bucăți mari și puneți-le într-o oală mare. Adăugați sucul de mere și sucul de lămâie, apoi batonul de scorțișoară și cuișoarele.

Fierbeți dovleacul până se înmoaie, acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 10-15 minute, în funcție de soi. Odată ce dovleacul s-a înmuiat, luați oala de pe foc și scoateți batonul de scorțișoară și cuișoarele. Folosiți un blender de mână pentru a pasa dovleacul până devine cremos.

Gemul de dovleac se pune fierbinte în borcane

Gem de dovleac, perfect pentuu o toamnă gustoasă. Sursă foto: www.easygermanfood.com

Puneți din nou oala pe foc și adăugați suc de lămâie, nucșoară și un praf de sare. Lăsați amestecul să fiarbă, amestecând frecvent, timp de aproximativ 15-20 de minute, până când se îngroașă la consistența dorită.

Umpleți borcanele curate cu gemul de dovleac fierbinte și închideți bine. Pe măsură ce borcanele se răcesc, se va forma un vid, care va ajuta gemul de dovleac să se păstreze mai mult timp.

Trucuri pentru cel mai bun gem de dovleac

Pentru ca gemul de dovleac să fie cu adevărat extraordinar, puteți folosiți și câteva trucuri. Puteți folosi suc de portocale, în loc de suc de mere și adăugați pentru o textură mai groasă portocale, pere sau mere.

Pentru un gust mai picant, puteți pune și ½ linguriță cu ghimbir ras. Pentru un gust exotic irezistibil, puteți înlocui sucul cu lapte de cocos. Dacă turnați gemul de dovleac fierbinte în borcane curate și sterilizate, acesta se poate păstra timp de câteva luni. Este esențial ca borcanele să fie curățate temeinic și să fie cât mai sterile posibil.

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *