Simona Ionescu / Redactor Șef

Gogoșarii umpluți cu varză, cel mai adorat aperitiv de pe masa de sărbătoare. Truc de la bunici, ca să iasă cu adevărat fantastici

Gogoșarii umpluți cu varză, cel mai adorat aperitiv de pe masa de sărbătoare. Truc de la bunici, ca să iasă cu adevărat fantastici
Gustoși și mai ales sănătoși, gogoșarii umpluți cu varză fac întotdeauna casă bună cu preparatele de sărbători. Dar și cu produsele de post.

Conțin vitamine din belșug și sunt excelenți în zilele de toamnă târzie și iarnă. Iată cât de simplu se prepară.

Gogoșarii umpluți cu varză, cel mai adorat aperitiv de pe masa de sărbătoare. Trucul de la bunic ca să iasă cu adevărat fantastici

Pentru a realiza una dintre cele mai bune murături aveți nevoie de următoarele ingrediente: 24 de gosoșari, 2.5 kg varză albă, 1 kg morcovi, 150 g usturoi. De asemenea, vei avea nevoie de un amestec de ardei, mazăre și apă pentru marinată aproximativ 1,5 l.

Pentru ca gogoșarii cu varză să fie ca la carte, e important să folosiți oțet de 9% pentru marinată. De asemenea, e indicat să folosiți o jumătate de linguriță cu sare la umplutură, adică în total trei linguri. Pentru un gust extraordinar, folosiți la marinată și 300 g zahăr și 200 ml de ulei.

Mod de preparare

Spălați bine gogoșarii, radeți morcovii pe o răzătoare mai groasă și tocați cât mai mărunt varza. Puneți sare, amestecați cât mai bine și scurgeți sucul care s-a lăsat. Scoateți cotorul de la gogoșari și lăsați să stea în apă pentru câteva minute. Umpleți gogoșarii cu varză și morcovi.

Pe fundul fiecărui borcan puneți usturoi și piper, apoi adăugați ardeii umpluți.  E momentul să pregătiți saramura. Puneți zahărul în apă, amestecați bine, apoi adăugați uleiul și oțetul. Puneți pe foc, aduceți amestecul la punctul de fierbere și turnați peste borcanele cu ardei.

 

Păstrați conservele de ardei umplut cu varză într-un loc răcoros

Fiecare borcan se va steriliza aproximativ o jumătate de oră, apoi se va închide ermetic. Pentru 12 ore e bine să acoperiți borcanele cu o pătură. Borcanele se vor păstra pentru iarnă la loc răcoros. Gogoșarii umpluți cu varză sunt excelenți alături de mâncare cu care, friptură sau lângă orice altă bunătate pe care o pregătiți pentru cei dragi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre