Simona Ionescu / Redactor Șef

Griș cu lapte reinterpretat. Două rețete fantastice pentru un mic dejun perfect

Griș cu lapte reinterpretat. Două rețete fantastice pentru un mic dejun perfect
Când temperaturile își fac de cap, un desert light și extrem de gustos este tot ce aveți nevoie să-i faceți pe plac sufletului. Ce spuneți de un altfel de griș cu lapte?

Grișul cu lapte va rămâne întotdeauna desertul copilăriei pe care oricine îl savurează cu plăcere. Iată două rețete absolut fabuloase.

Griș cu lapte cu afine congelate

O prăjitură cu adevărat deosebită, grișul cu lapte cu scorțișoară și afine congelate v-a satisface orice pofticios. Ingredientele necesare sunt 200 ml lapte, 2 linguri cu griș, 1 lingurita pudră de roșcove, 50 g afine congelate, 40 g nuci măcinate, scorțișoară.

Griș cu lapte reinterpretat

Mod de preparare

Puneți laptele pe foc și când începe să fiarbă, adăugați grișul și afinele. Amestecați bine până când preparatul începe să se îngroașe. La final, puneți o parte într-un vas, iar în ce a mai rămas adăugați pudra de roșcove, nuca măcinată și scorțișoara. Turnați apoi peste prima parte. Lăsați să se răcească, introduceți în frigider și lăsați peste noapte. Este cel mai bun mic dejun, mai ales dacă-l veți servi alături de fructe proaspete.

Budincă de griș cu lapte

O altă minunăție perfectă pentru zilele toride este budinca de griș cu lapte. Pentru compoziție aveți nevoie de 11 linguri cu griș, 6 ouă, 6 linguri cu zahăr. Vă mai sunt necesare 50 g unt pentru a unge tava, iar pentru a însiropa budica 500 ml lapte și 6 linguri cu zahăr, alături de esență de vanilie după gust.

O budincă pentru toate gusturile

Mod de preparare

Separați șase albușuri de gălbenușuri și bateți albușurile alături de un praf de sare până când se vor întări și își măresc volumul. Adăugați, pe rând, cele șase linguri cu zahăr și amestecați continuu. La final, încorporați și gălbenușurile. Mixați în continuare până când acestea s-au integrat așa cum trebuie în compoziție. Adăugați, rând pe rând, zece linguri cu griș și amestecați cu grijă pentru a obține o compoziție cât mai pufoasă.

Tava trebuie să fie îmbrăcată uniform în unt

Luați o tavă încăpătoare și ungeți foarte bine cu 50 g unt. Aveți grijă ca tava să fie îmbrăcată în unt, apoi presărați ultima lingură cu griș. Turnați uniform compoziția și introduceți budinca la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Budinca se va încerca dacă e coaptă cu o scobitoare.

Puneți la fiert laptele într-o oală încăpătoare alături de cele șase linguri cu zahăr. Când laptele începe să dea în clocot, puneți și esența de vanilie. Turnați laptele peste budincă folosind o lingură. Budinca se va lăsa la însiropat pentru câteva ore, se pune și scorțișoară, apoi se poate consuma.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre