Budincă de griș cu zmeură. Rețetă

Budincă de griș cu zmeură. Rețetă
Budincă de gris cu nucă de cocos și zmeură este un griș cu lapte cu cocos și un sos de zmeură. Rețeta este extrem de simplă, în 5 minute e gata. Sunt doar 5 ingrediente și ceva fructe.

Budincă de griș cu lapte și nucă de cocos se poate face cu sos din orice fel de fructe și chiar cu ciocolată. Aceasta este cu sos de zmeură – din zmeură congelată. Este foarte bună și cu sos fructe de pădure sau căpșuni. La o adică se poate garnisi și cu gem sau dulceață. Bineînțeles  vara se poate decora cu fructe proaspete.

Ingrediente budincă de griș cu zmeură:

500 ml lapte

200 g fulgi de cocos

50 g unt

100 g griș

150 g zahăr

100 g fructe (zmeură, fructe de pădure)

un praf de sare

zahăr vanilat

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele cu untul și cu un praf de sare. Când ajunge la temperatura de fierbere se adaugă 100 g zahăr, zahărul vanilat și grișul în ploaie și se amestecă bine. Atenție ca oala să fie la foc mic. Se amestecă bine și se mai fierbe un pic – cam 3 minute. Trebuie amestecat pentru că stropește.

Se adaugă tot în ploaie nuca de cocos, însă trebuie amestecat cu mișcări hotărâte pentru că se va îngroșa instantaneu. Se mai amesteca câteva secunde puternic, pentru a se omogeniza și gata. Budinca de griș cu cocos se poate servi și așa, simplă, dar cu un sos acrișor de fructe de pădure sau zmeură este un deliciu.

Sos de zmeură:

Pentru sos se face un sirop din 50 g zahăr și 50 ml apă. Se aduce la fierbere și când clocotește se adaugă în el fructele și se amestecă ușor. Fructele se pot lăsa bucățele sau se amestecă până se fac pastă. Sosul se lasă un pic la răcit.

Dacă doriți să dați o formă deosebită budincii puteți să umeziți forme sau cești și să le umpleți cu budincă de griș caldă. După ce se răcoresc un pic pot fi răsturnate pe farfurii și decorate cu sos de zmeură.

Foto: Facebook

Leguma care topeşte grăsimea. Ne spune un celebrul nutriționist