Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă

Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă
Foarte îndrăgită este ciocolata de casă cu care ne delectau părinții sau bunicii, însă rețeta de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale este mai deosebită, mai delicată și dacă nu ați încercat-o, chiar merită preparată.

Rețeta de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă este un desert care are o vechime de zeci de ani, dar și acum e la fel de bun și apreciat deopotrivă de adulți și copii.

Ingrediente pentru Rețeta de ciocolată albă

450 gr zahăr, 200 ml apă, 150 gr unt cu 82% grăsime, 2-3 lingurițe din esența preferată, 500 gr lapte praf, 140 gr fulgi de cereale, 130 gr merișoare uscate

Cum preparăm ciocolata albă în casă

Punem într-un vas, la foc mediu, apa cu zahărul și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, timp în care se obține un sirop dens, nu foarte fluid, dar nici foarte consistent ca cel pentru dulceață. Adăugăm untul moale, ținut la temperatura camerei și amestecăm până se topește. Apoi adăugăm esența și laptele praf și din nou amestecăm până se omogenizează bine compoziția.

Încorporăm cerealele și fructele uscate, apoi întindem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava cu ciocolata alba la frigider pentru 5-6 ore. Sau până când ciocolata se întărește și se poate tăia. Folosiți pentru tăiere un cuțit umezit. Secționăm ciocolata albă cu un cuțit cu lamă subțire, pe care o trecem prin apă fierbinte.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Sebastian Dobrincu, întâlnire surpriză cu Shawn Mendez

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre