Simona Ionescu / Redactor Șef

Hummus cu mazăre și busuioc, deliciul din Postul Paștelui. Iată cât de repede se prepară

Hummus cu mazăre și busuioc, deliciul din Postul Paștelui. Iată cât de repede se prepară
Postul este cea mai mare provocare pentru gospodine, care uneori își pierd inspirația în bucătărie. O felie de pâine prăjită cu hummus cu mazăre și busuioc este tot ce aveți nevoie.

Vă place hummus-ul? Ce spuneți de o rețetă pregătită acasă, cu mazăre și busuioc? E atât de bună că nu vă veți mai sătura.

Hummus cu mazăre și busuioc, deliciul din Postul Paștelui. Iată cât de repede se prepară

Pentru a obține acest preparat culinar deosebit, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg năut, 50 g pastă de susan (tahini), 30 ml ulei de măsline, 5 căței de usturoi, sare și piper, după gust, zeama unei lămâi, 2 g chimion, 450 g mazăre verde, 7-8 frunze de busuioc, semințe de susan alb și negru, pentru decor, muguri de mazăre, pentru decor.

Mod de preparare

Pentru început se va pregăti năutul pentru hummus. Se spală boabele de năut și se pun în apă rece. Aveți grijă să fie cât mai bine acoperite cu apă. Se lasă de seara până dimineața, la loc răcoros. Se scurg cât mai bine, se clătesc din nou cu apă rece și se pun la fiert cu apă și sare.

Aceasta se adaugă pentru ca boabele să fiarbă cât mai repede. După ce năutul a fiert, se scurge bine și să lasă o perioadă la temperatura camerei. Apa în care s-a fiert nu se aruncă. Peste năut se adaugă usturoiul bine pisat, ulei de măsline, chimion cât mai mărunt măcinat, lămâia și se amestecă bine până se omogenizează.

Se fierbe mazărea în apă cu sare și puțin bicarbonat de sodiu, pentru a se păstra culoarea. Când totul este fiert, se scurg boabele de mazăre și se pasează folosind blenderul, alături de busuioc. Veți obține un piure extraordinar de gustos. Amestecați piureul de mazăre cu hummus-ul, puneți sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Este un preparat extraordinar, pe care-l veți repeta de multe ori în perioada Postului Paștelui.

Sursă foto: retetefeldefel

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre