Ardei, morcovi, ceapă roșie, avocado și roșii cherry. Toate acestea intră în combinație perfectă cu boabele de năut de care avem nevoie pentru această salată minunată. E o adevărată simfonie pentru papilele gustative.
Nu aveți nevoie de ingrediente complicate, și merită încercată această rețetă. Este sățioasă, ideală în diete și, mai ales, este plină de arome proaspete. Dacă o veți prepara acum, suntem sigură că o veți repeta la nesfârșit peste vară, când veți avea la dispoziție foarte multe dintre ingrediente proaspete, direct culese din grădină.
În plus, ardeiul iute din combinație, vă va ajuta la digestie și la dietă. Iuțeala sa grăbește tranzitul intestinal, dar și favorizează arderile din organism.
Ingrediente pentru Salată de năut cu sos de iaurt Jalapeño
Pentru salată: 2 ardei poblano, tăiați cubulețe
Un strop de ulei de măsline
1 conservă (15 oz) de năut, clătit și scurs
1/4 cana ceapă roșie tocată mărunt
1/2 cană morcovi tocați sau dați pe răzătoarea mare
3/4 cană roșii cherry tăiate în sferturi
1 avocado, tăiat cubulețe
semințe de cânepă sau de in, dacă cele de cânepă nu vă plac
Pentru dressing: 1 cană iaurt grecesc
1 1/2 lingură ulei de măsline
suc de la 1 limă
1/4 cană ceapă verde tocată (aproximativ 4 tulpini mici)
1/4 cană ardei jalapeños murați
o mână de coriandru
un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 425. Adăugați ardeii poblano pe o foaie de copt, amestecați cu un strop de ulei, asezonați cu sare și coaceți timp de 15 minute. Aceștia srdei sunt cei lunguieși, mari, de culoare verde închis. Seamănă, ca formă, cu ardeii Kapia.
În timp ce ardeii se prăjesc, pregătiți dressingul. Adăugați ingredientele pentru dressing într-un robot de bucătărie sau într-un blender cu viteză mare și pulsați/mixați până la omogenizare. Adăugați ingredientele rămase pentru salată într-un castron împreună cu ardeii poblano. Puneți deasupra dressingul și amestecați până când totul este acoperit uniform. Acoperiți cu un strop de semințe de cânepă și mai mult coriandru proaspăt, împreună cu un praf de boia de ardei roșu.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook