Simona Ionescu / Redactor Șef

Hummus cu legume trase la tigaie, de la Chef Nicolai Tand

Hummus cu legume trase la tigaie, de la Chef Nicolai Tand
Din dorința de a mai renunța din când în când la preparatele pe bază de carne, Chef Nicolai Tand a pregătit la Super Neatza o delicioasă și sănătoasă rețetă de hummus cu legume trase la tigaie și pită de casă.

Chef Nicolai Tand a ales să înlocuiască proteina animală din meniul de azi cu proteina din năut, pregătind o delicioasă rețetă de hummus cu legume trase la tigaie.

Ce ar trebui să știm despre năut?

Năutul a devenit popular în bucătăriile noastre datorită valorilor nutriționale pe care le are, reprezentând o sursă bună de vitamine, minerale, fibre și proteine. Năutul are un indice glicemic mic, ceea ce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, dar și pentru că are un conținut ridicat de fibre și proteine. Fibrele au un important rol în a încetini absorbția carbohidraților, ajutând astfel la un control eficient al zahărului din sânge.

Năutul mai conține și fier, calciu și alți nutrienți care contribuie la menținerea sănătății oaselor și articulațiilor. Consumul de năut poate avea un rol benefic în dieta persoanelor care vor să prevină apariția osteoporozei. Mai conține și magneziu și potasiu care au un important rol în a regla presiunea arterială și a ține la distanță afecțiunile cardiovasculare.

Consumat regulat, năutul poate îmbunătăți digestia, datorită conținutului ridicat în fibre. Majoritatea fibrelor conținute de năut sunt solubile, iar acestea, în combinație cu apa formează o substanță gelatinoasă în tractul digestiv, iar această substanță are un rol important în reducerea toxinelor și stimularea tranzitului intestinal.

Ingrediente pentru hummus cu legume trase la tigaie

Pentru hummus: 450 gr năut din conservă, ulei, sare și piper, pastă de susan (tahini), semințe de susan alb și negru, usturoi

Pentru garnitura de legume: 1 dovlecel, 1 ardei capia, roșu, 1 ardei gras, roșu, ulei, sare și piper

Mod de preparare pentru hummus cu legume trase la tigaie

Preparare hummus. Se scurge năutul din conservă, se clătește bine cu apă rece și se pune la fiert în apă cât să fie acoperit. Se lasă doar cât să fie bine încălzit și să se poată pasa. Apoi, se scurge și se procesează cu ajutorul blender-ului până se transformă în pastă, Se potrivește cremozitatea pastei și cu puțină apă din ce în care a fiert.

Se amestecă pasta de năut cu 1-2 căței de usturoi răzuiți, cu puțin ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie și pastă de susan. Toate aceste ingrediente se pun după gust. Se mai asezonează cu sare și piper și se presară semințe de susan alb și negru pe deasupra.

Preparare legume trase la tigaie. Se spală bine ardeii și dovlecelul și se taie în fâșii aproximativ egale. Se trag fâșiile de legume la tigaia unsă cu puțin ulei. Se adaugă și un cățel de usturoi strivit pentru un plus de aromă. La final, se condimentează cu sare și piper. Hummusul se servește cu legume alături.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce a pățit Jojo chiar la începutul vacanței. S-a lăsat cu sancțiuni

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre