Simona Ionescu / Redactor Șef

Inele de dovleac cu susan și iaurt Za’atar. Se prepară rapid și simplu!

Inele de dovleac cu susan și iaurt Za’atar. Se prepară rapid și simplu!
Această rețetă e specială va aduce arome orientale în bucătăria voastră. Este ideală dacă țineți post sau urmați un regim vegetarian. Nu e o rețetă dietetică, însă, vă asigurăm, e una foarte gustoasă.

Dovleacul e un aliment gustos și hrănitor. Acesta conține multă vitamina A, iar efectele acesteia se vor vedea, la propriu. O porţie de piure de dovleac, de exemplu, conţine mai mult de 200% din aportul zilnic necesar de vitamina A recomandat de specialişti, vitamină care ajută la îmbunătăţirea vederii, în special în cazul persoanelor care au probleme cu vederea în întuneric sau la lumină slabă. Este un singur exemplu.

Rețeta conține și Za’atar. Acesta e un condiment oriental, deosebit, care se hăsește în toate magazinele cu alimente orientale, dar care e foarte ușor de preparat și acasă.

„Folosiți o linguriță de oregano, una de măghiran, o jumătate de linguriță de busuioc, o jumătate de linguriță de cimbrișor, o lingură de semințe de susan pe care le prăjiți în tigaia antiadrentă împreună cu o linguriță de sare (stropiți în tigaie cu zeama de la o jumătate de lămâie) și un vârf de linguriță de sumac (se găsește mai noi în orice hypermarket)”, arată chef Adi Hădean.

Ingrediente pentru Inele de dovleac

1 dovleac lunguieț

Ulei de măsline

Sare

Ulei neutru la foc mare

1/2 cană de făină

1 ou sau ou de in

1/4 cană de semințe de susan alb

1/4 cană de semințe de susan negru

1/4 cană de pesmet panko

1/2 cană de iaurt

Sucul de la 1/2 lămâie

2 linguri de ulei de măsline, plus mai mult pentru garnitură

2 linguri de za’atar plus încă o lingură pentru decorare

1/2 linguriță de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200C. Tăiați dovleacul în inele de 2 centimetri grosime și îndepărtați semințele. Se așază pe o foaie de copt tapetată cu pergament și se amestecă cu o cantitate generoasă de ulei de măsline și sare. Coaceți la cuptor timp de 20 – 25 de minute sau până când sunt copți și moi la atingere. Se scoate și se lasă să se răcească.

Pentru iaurt, combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați pentru a le combina. Gustați și adăugați mai multă sare dacă doriți. Dați deoparte.

Combinați semințele de susan alb și negru și pesmetul panko într-un castron puțin adânc și amestecați pentru a se combina uniform. Puneți făina și oul bătut în două boluri separate. Acoperiți inelele de dovleac coapte cu făină, apoi cu ou, apoi cu amestecul de pesmet de susan.

Umpleți o tigaie cu fundul gros cu ulei și încălziți la foc mediu. Când uleiul ajunge la 180 de grade C adăugați inelele și gătiți-le timp de 3 – 5 minute pe o parte sau până când devin aurii. Întoarceți și continuați să gătiți încă 2 – 3 minute sau până când devin aurii. Se transferă pe un grătar de răcire și se condimentează ușor cu sare. Serviți cu iaurt Za’atar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pierce Abernathy (@pierceabernathy)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre