O rețetă inedită, rapidă și ușoară: Lapte de pasăre reinterpetat pentru mic dejun. Acum vă propunem să vă impresionați cu adevărat invitații la micul dejun. Sau să transformați această masă a zilei, în ceva spectaculos, acasă. E destul de complexă prepararea, însă nu trebuie să vă speriați, e ușor de făcut în fond, totul e logic și simplu, respectând rețeta.
Lapte de pasăre reinterpetat pentru mic dejun – Ingrediente
5 ouă
ulei de floara soarelui
1 l lapte
făină alba
sare și piper
cartofi pai
chips cu ardei și mixt de semințe
fulgi de porumb.
flori comestibile, germeni de praz, ghimbir, usturoi, flori de șofran
ceapa verde (cu jumeri de ceapă)
Mod de preparare
Pentru început, se pune laptele la fiert cu usturoi. Se adaugă puțină sare, ghimbir și 3-4 flori de șofran. Se fierbe la foc mic.
Între timp, separăm albușurile de gălbenușuri, iar gălbenușurile le dăm la congelator pe hârtie de copt, ca să facem apoi din ele gălbenușuri crispy.
Albușurile se bat spumă presărate cu sare și se pun cu lingura în laptele care fierbe. Se lasă în lapte 1 minut până se ridică la suprafață și se scot cu spumiera în boluri.
Strecurăm laptele și adaugăm puțină făină, apoi bulgărași de brânză cu smântână.
Pregătim cartofii pai, jumeri de ceapă și crispy de gălbenușuri, apoi așezăm totul pe farfurii. Gălbenușurile întărite bine la congelator, se taie felii subțiri și se coc astfel.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook