Rețeta pentru „dulcele copiilor”. Desertul se prepară în 30 de minute

Rețeta pentru „dulcele copiilor”. Desertul se prepară în 30 de minute
Lapte de pasăre, un desert rafinat, ușor de preparat. Desertul se prepară în 30 de minute, cu puține ingrediente.

Francezii îi spun Île flottante, în engleză Floating island, adică insulă plutitoare, pentru laptele de pasăre. Bănăţenii şi ardelenii îi zic, simplu, lapte de pasăre şi este unul din deserturile preferate ale copiilor şi adulţilor deopotrivă.

Rețeta pentru lapte de pasăre

Un desert rafinat și ușor de preparat, lapte de pasăre. Este unul din deserturile preferate ale copiilor şi adulţilor deopotrivă. Desertul se prepară în 30 de minute.

Francezii îi spun Île flottante adică insule plutitoare, pentru că bulgăraşii din spumă de ou plutesc pe crema fină de vanilie.

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 150 g zahăr
  • un baton de vanilie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

  • Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie, iar albuşurile se bat spumă cu praful de sare şi 100 grame de zahăr, până devine bezea.
  • Din bezeaua obţinută, se pun găluşti de dimensiunea unei linguri în lapte, când acesta fierbe la foc mic.
  • Se întorc de pe o parte pe alta, pentru 2-3 minute şi se scot, apoi, pe rând, în farfurii.
  • Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr şi se încorporează, încet, în laptele fierbinte.
  • Compoziţia se fierbe, apoi, la foc mic, până se îngroaşă.
  • În final, crema obţinută se toarnă într-un bol şi peste ea se aşează găluştele din spumă.
  • Laptele de pasăre se răceşte 1-2 ore înainte de servire.
  • Porţiile se pot decora cu sos de caramel, nuci şi migdale.

Citește și: Rețeta acestui tort a fost secretă zeci de ani. Cum se prepară Doboș

Cornulețe cu gem de vișine sau simple?